SRI organizează un exercițiu de securitate cibernetică, pentru a vedea cum răspund instituțiile la un atac cibernetic

SRI organizează un exercițiu de securitate cibernetică, pentru a vedea cum răspund instituțiile la un atac cibernetic
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2017

Serviciul Român de Informații (SRI) organizează un exercițiu de securitate cibernetică, pentru a vedea cum răspund instituțiile de stat și private la un atac cibernetic, datele obținute urmând să fie folosite pentru dezvoltarea unui mecanism eficient de avertizare, alertă și reacție la astfel de incidente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Exercițiul CyDEx17 se va desfășura, de luni până miercuri, în poligonul cibernetic al Centrului Național Cyberint și urmărește evaluarea modului în care peste 60 de instituții publice și private participante gestionează incidentele cibernetice și răspund la un eventual atac cibernetic, scrie News.ro.

“Exercițiul va contribui la conștientizarea nivelului de pregătire al entităților implicate, în situația unui eveniment ce va afecta spațiul cibernetic la nivel național, precum și la consolidarea parteneriatului public-privat în domeniu”, spun reprezentanții SRI.

Potrivit acestora, peste 60 de instituții din sectoarele public și privat își vor testa și antrena competențele și modalitățile de răspuns în cazul unor incidente cibernetice, vor partaja informații cu privire la acestea, într-o manieră rapidă și eficientă, coordonându-și capacitățile de apărare.

Orange România pierde procesul de hărțuire morală a unui fost angajat. Operatorul va plăti daune de 10.000 euro, plus cheltuielile de judecată CITEȘTE ȘI Orange România pierde procesul de hărțuire morală a unui fost angajat. Operatorul va plăti daune de 10.000 euro, plus cheltuielile de judecată

SRI a precizat că exercițiul va permite „dezvoltarea unui mecanism eficient de avertizare, alertă și reacție la incidente/atacuri cibernetice”.

Exercițiul de securitate cibernetică este organizat de SRI în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Serviciul de Informații Externe, Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat și Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO). 

viewscnt
Afla mai multe despre
sri
securitate cibernetica