Răsvan Radu, care a condus UniCredit România aproape 18 ani, va fi consilierul de strategie al guvernatorului Isărescu

Răsvan Radu, care a condus UniCredit România aproape 18 ani, va fi consilierul de strategie al guvernatorului Isărescu
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 28 iun 2023

Fostul președinte executiv al UniCredit România, care ar fi urmat să preia o poziție în cadrul grupului italian, va ajunge la Banca Națională a României.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Răsvan Radu urmează să fie consultant de strategie al guvernatorului Mugur Isărescu, au declarat pentru Profit.ro reprezentanții băncii centrale.

Radu a condus UniCredit România timp de aproape 18 ani până în toamna anului trecut, fiind unul dintre cei mai longevivi președinți din băncile românești. La plecarea sa din funcția de președinte executiv și președinte al directoratului, UniCredit anunța că acesta își va continua cariera pe o funcție tot în cadrul grupului, unde ar fi urmat să coordoneze implementarea proiectelor strategice pentru Europa Centrală și de Est.

EXCLUSIV First Bank devine a doua instituție de credit care furnizează ANAF informații despre sumele ce pot fi virate pentru popriri. ANAF așteaptă și restul băncilor până în octombrie, când raportarea devine obligatorie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV First Bank devine a doua instituție de credit care furnizează ANAF informații despre sumele ce pot fi virate pentru popriri. ANAF așteaptă și restul băncilor până în octombrie, când raportarea devine obligatorie

Tot Unicredit anunța, însă, la finele anului trecut, că succesorul lui Radu urma să fie Septimiu Postelnicu, care a fost adus special în acest scop de la conducerea subsidiarei UniCredit din Bulgaria. Numai că BNR a respins candidatura lui Postelnicu, în aprilie 2023, după cum a anunțat atunci Profit.ro, o decizie rară a băncii centrale, care are ultimul cuvânt în privința managerilor din sistemul bancar.  Interimatul în poziția de CEO din 17 aprilie, când a expirat mandatul lui Radu, a fost preluat de Feza Tan, prim vicepreședinte executiv.

Experiența lui Septimiu Postelnicu convinsese BNR, în 2016, că poate prelua conducerea diviziei de retail a Unicredit în România, însă acum, după o mutare de câțiva ani la banca grupului din Bulgaria, nu a mai fost convingătoare pentru a fi avizat și ca CEO. BNR a respins solicitarea, astfel că banca a trebuit să desemneze un CEO interimar în locul lui Răsvan Radu de la finele săptămâni viitoare, când poziția rămâne vacantă. Răsvan Radu a condus banca din ianuarie 2005.

EXCLUSIV Legea care urma să interzică plata salariilor cash, întoarsă la comisii. Inițiatorii renunță la obligația plății pe card, înlocuind-o cu drept al salariatului de a opta CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Legea care urma să interzică plata salariilor cash, întoarsă la comisii. Inițiatorii renunță la obligația plății pe card, înlocuind-o cu drept al salariatului de a opta

Propunerile de CEO la băncile din țară respinse de BNR au fost foarte rare. În 2012, BRD Group Societe Generale a avut o astfel de experiență, când Banca Națională i-a dat aviz negativ lui Alexandre Maymat, numit să preia conducerea băncii francezilor în România în locul lui Guy Poupet, care nu stătuse decât doi ani în funcție. Maymat deținuse funcții de conducere în Camerun, Ciad și Guineea Ecuatorială în cadrul Societe Generale, care l-a propus apoi la BRD în România. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rasvan radu
unicredit bank
bnr
mugur isarescu