Revolut obține licența bancară în Europa

Revolut obține licența bancară în Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2018

Startup-ul fintech Revolut a obținut licența bancară europeană și anunță planurile sale de a oferi utilizatorilor conturi curente complete, posibilitatea de a lua credite și de a tranzacționa acțiuni fără comision.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Licența bancară va permite utilizatorilor să își depună salariile direct în Revolut, iar depozitele vor fi garantate până la 100.000 euro prin Schema Europeană de Garantare a Depozitelor. În plus, Revolut va începe să lucreze pentru a oferi utilizatorilor descoperit de cont (overdraft), precum și împrumuturi la dobânzi competitive față de creditorii tradiționali de pe piață, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice

Revolut estimează că va dura între trei și șase luni după obținerea licenței bancare până când aceasta va fi aplicată în Europa, țări prioritare fiind Marea Britanie, Franța și Polonia.

Banca Feroviară a concediat o angajată în timpul concediului de odihnă luat cu ocazia căsătoriei. Instanța a anulat decizia și a obligat bancă să plătească toate drepturile salariale CITEȘTE ȘI Banca Feroviară a concediat o angajată în timpul concediului de odihnă luat cu ocazia căsătoriei. Instanța a anulat decizia și a obligat bancă să plătească toate drepturile salariale

Lansat în urmă cu trei ani, Revolut și-a atras inițial clienții oferindu-le posibilitatea de a cheltui și de a transfera bani oriunde în lume la cursul de schimb valutar real. De atunci, compania a depășit trei milioane de utilizatori și a adăugat funcționalități precum vizibilitatea asupra cheltuielilor, controlul bugetului și posibilitatea de a economisi bani.

Revolut a anunțat planurile de a se extinde pe alte piețe în afara Europei și preconizează că se va lansa în Statele Unite, Canada, Singapore, Japonia, Australia și Noua Zeelandă în prima parte a anului viitor.

Revolut a fost înființată în iulie 2015 și are sediul în Londra. Compania a obținut finanțări de 340 de milioane de dolari de la investitori precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global.

viewscnt
Afla mai multe despre
revolut
licenta bancara