Rezervele valutare ale BNR au scăzut

Rezervele valutare ale BNR au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 dec 2021

Rezervele valutare la Banca Națională a României se situau, la finele lunii noiembrie, la 39,283 miliarde de euro, în scădere cu 1,4% față de nivelul de 39,843 miliarde de euro înregistrat la 31 octombrie 2021, a anunțat joi banca centrală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cursul lunii au avut loc intrări de 2,049 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor; alimentarea contului Comisiei Europene și altele, scrie Agerpres.

Dacia Spring a depășit Logan și a devenit cel mai vândut automobil din România. Una dintre puținele țări din lume care au pe primul loc în vânzări un automobil electric CITEȘTE ȘI Dacia Spring a depășit Logan și a devenit cel mai vândut automobil din România. Una dintre puținele țări din lume care au pe primul loc în vânzări un automobil electric

De asemenea, au avut loc ieșiri de 2,609 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menținut la 103,6 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 5,305 miliarde de euro.

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 30 noiembrie 2021 au fost de 44,588 miliarde de euro, față de 44,984 miliarde de euro la 31 octombrie 2021.

Plățile scadente în luna decembrie 2021 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor, însumează circa 216 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerve valutare
bnr