Steven van Groningen pleacă, după 20 de ani, din fruntea Raiffeisen Bank Romania. Zdenek Romanek, venit de la Grupul Erste, noul CEO

 Steven van Groningen pleacă, după 20 de ani, din fruntea Raiffeisen Bank Romania. Zdenek Romanek, venit de la Grupul Erste, noul CEO

Zdenek Romanek

Oana Osman
Oana Osman
scris 12 nov 2021

Grupul Raiffeisen Bank International (RBI) a desemnat noul CEO al Raiffeisen Bank Romania, în urma unui proces de selecție internațional. Zdenek Romanek se va alătura echipei băncii din România din 1 februarie 2022 și va prelua mandatul după aprobarea de către Banca Națională a României. Steven van Groningen, care își încheie mandatul de 20 de ani de Președinte și CEO, va asigura conducerea băncii în perioada de tranziție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zdenek Romanek este un bancher cu o experiență de peste 20 de ani în servicii financiare (banking, asigurări, investiții) și consultanță de management, cu expunere internațională în Europa Centrala și de Est, Europa de Vest, SUA sau Asia (Singapore și Hong Kong). În ultimii șase ani, a fost membru al Comitetului Director și vicepreședinte retail la Slovenska Sporitelna, unde a coordonat și transformarea digitală a băncii, iar la nivelul grupului Erste a participat la strategia și transformarea digitală și a condus activitatea de bancassurance.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

“În numele Boardului RBI, îi mulțumesc mult lui Steven van Groningen pentru toate realizările și pentru dedicație. Echipa din România a reușit, cu leadershipul și îndrumarea lui, să facă din Raiffeisen una dintre bancile de top ale țării”, a spus Johann Strobl, CEO RBI. “Suntem bucuroși, de asemenea, că am găsit in Zdenek Romanek un succesor potrivit pentru conducerea băncii. El își va folosi experiența pentru a continua dezvoltarea de succes a băncii, mai ales în sfera digitală”.

“Sunt convins ca Zdenek Romanek va continua, împreuna cu echipa de management, parcursul de succes al băncii pe piața locală în era digitală. Mulțumesc întregii echipe Raiffeisen pentru cei mai frumoși și interesanți 20 de ani din cariera mea profesională”, spune Steven van Groningen, actualul  CEO Raiffeisen Bank.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

“Cred că băncile pot face mult mai mult pentru clienții lor dacă folosesc mai mult și la scară mare, în viața de zi cu zi, tehnologiile deja existente. Romania este o țara și o piață bancară extrem de interesantă și aștept cu nerăbdare să lucrez pentru Raiffeisen și să mă implic în pozitțonarea băncii pentru viitor alături de noii mei colegi”, a spus Zdenek Romanek.

Steven van Groningen pleacă din fruntea Raiffeisen Bank România după 20 de ani. S-a alăturat grupului austriac în 2001, când acesta a preluat Banca Agricolă, o bancă de stat aflată în proces de restructurare. A condus procesul de integrare cu subsidiara locală a grupului și ulterior de transformare a noii banci, dintr-una cu pierderi, într-una profitabilă. În anul 2013, banca a preluat și integrat portofoliul de retail al subsidiarei locale a Citibank. Steven van Groningen s-a implicat, de asemenea, în dezvoltarea organizatiilor locale ale industriei financiar-bancare, a organizațiilor mediului de afaceri, dar si a unor organizații cu rol social și cultural.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
zdenek romanek
steven van groningen