Trei sferturi dintre clienții Volksbank preluați de Banca Transilvania au acceptat conversia creditelor din franci

Trei sferturi dintre clienții Volksbank preluați de Banca Transilvania au acceptat conversia creditelor din franci
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 23 iul 2015
Peste 14.000 dintre clienții Volksbank România au acceptat până acum oferta de conversie a creditelor din franci elvețieni în lei sau euro, aceasta fiind valabilă până la sfârșitul lunii iulie, se arată într-un comunicat al Băncii Transilvania.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
 
"Persoanele care acceptă oferta până în data de 31 iulie (inclusiv), până la ora 17.30, se mai pot programa pentru semnarea efectivă a documentelor până în 17 august", se arată comunicat.
 
De la lansarea ofertei de conversie, pe 4 mai, circa 18.000 de clienți s-au programat pentru a le fi prezentată oferta, aceștia reprezentând peste 99% dintre cei vizați. Totodată, din cele 14.000 de persoane care au acceptat deja termenii ofertei, 12.000 de clienți, respectiv peste 70%, au semnat deja contractele de conversie, restul urmând în perioada următoare, în funcție de data programată.
 
Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei bănci din România, în funcție de active, cu o cotă de piață de 9,8%. La finele anului trecut, Banca Transilvania a achiziționat 100% din acțiunile Volksbank România de la Osterreichische Volksbanken, Groupe BPCE, DZ Bank și WGZ Bank. Documentele de perfectare a tranzacției pentru achiziționarea directă și indirectă a 100% din acțiunile Volksbank România au fost semnate în data de 7 aprilie a acestui an.

Aprecierea puternică a francului elvețian începând cu jumătatea lunii ianuarie a pus mare presiune pe cei cu credite în această monedă. După preluarea Volksbank, BT a anunțat că va diminua soldul creditelor clienților care acceptă să facă conversia din franci în lei sau euro. O parte din suma diminuată provine din restituirea comisionului de risc, considerat ilegal de cele mai multe instanțe naționale, perceput anterior de Volksbank.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
volksbank
credite franci
credite euro