BRD și UniCredit acordă un credit sindicalizat de 127 milioane euro grupului A&D Pharma

BRD și UniCredit acordă un credit sindicalizat de 127 milioane euro grupului A&D Pharma
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 20 aug 2015

BRD-Groupe Société Générale și UniCredit Bank acordă grupului farmaceutic A&D Pharma, care deține rețeaua de farmacii Sensiblu și distribuitorul Mediplus, un credit sindicalizat în valoare totală de 127 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Prin noul contract, Grupul A&D Pharma își refinanțează o linie de credit sindicalizată contractată în anul 2013, beneficiind de contextul favorabil al pieței financiare, se arată într-un comunicat comun al celor trei părți implicate.

"Refinanțarea creditului aranjat în 2013, cu aproximativ 10 luni înainte de scadența acestuia, asigură stabilitatea financiară a grupului pentru următorii trei ani într-un cadru flexibil și la costuri semnificativ reduse”, a declarat Leonard Leca, CFO al A&D Pharma.

De fapt, aceasta este a patra refinanțare a unui împrumut de 100 milioane euro contractat de A&D Pharma în 2006, an în care s-a listat și pe Bursa de la Londra. De atunci, împrumutul a fost refinanțat în 2009, extins și refinanțat în 2011 și apoi în 2013.

Finanțarea, acordată pentru o perioadă de trei ani, este de tip "club loan", fiecare dintre instituțiile financiare participând cu o sumă egală de 63,5 milioane euro.

Clubul bancar a beneficiat de consultanța juridică a casei de avocatură CMS Romania, în timp ce Grupul A&D Pharma a fost asistat de RTPR Allen & Overy.

UniCredit Bank este parte a grupului italian UniCredit și deservește peste 560.000 de clienți în România.

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor, are 2,2 milioane de clienți și operează o rețea de 845 de unități.

Fondat în 1994, grupul A&D Pharma operează trei linii de busines: distribuție – Mediplus, retail – Sensiblu și marketing&vânzări - A&D Pharma Marketing&Sales. În 2014, grupul a avut o cifră de afaceri consolidată de 840 milioane euro.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
brd
unicredit
a&d pharma