ULTIMA ORĂ FOTO Site-urile BCR, Banca Transilvania și Alpha Bank - atacate cibernetic

ULTIMA ORĂ FOTO Site-urile BCR, Banca Transilvania și Alpha Bank - atacate cibernetic
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2024

Site-urile BCR, Banca Transilvania și Alpha Bank au fost ținta unui atac cibernetic. În momentul de față doar site-ul BCR este nefuncțional, celelalte fiind restabilite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cauza ar fi un „atac DDoS”, spune o sursă bancară pentru Gazeta de Cluj.

TAROM lansează o nouă ofertă de bilete la prețuri reduse CITEȘTE ȘI TAROM lansează o nouă ofertă de bilete la prețuri reduse

La BCR, site-ul nu funcționează și afișează mesajul: „This site can’t be reached”. Aplicația George, în schimb, funcționează în acest moment, deși unii cititori spun că au existat probleme în această dimineață.

FOTO Tentativă de fraudă de tip phishing la eMAG CITEȘTE ȘI FOTO Tentativă de fraudă de tip phishing la eMAG

Banca Transilvania a transmis, pe Facebook, următorul mesaj: „Știm despre situație chiar de când a apărut și lucrăm la remedierea ei. Ne pare rău pentru neplăcerea creată”.

ULTIMA ORĂ FOTO Site-urile BCR, Banca Transilvania și Alpha Bank - atacate cibernetic

BT le recomandă clienților să acceseze ib.btrl.ro.

LEGE Toate firmele din domeniul agroalimentar - obligate să încheie contracte și să publice plan de prevenire a risipei alimentare CITEȘTE ȘI LEGE Toate firmele din domeniul agroalimentar - obligate să încheie contracte și să publice plan de prevenire a risipei alimentare

În cadrul unui atac Distributed Denial of Service (DDoS), actorii rău-intenționați utilizează mai multe dispozitive conectate la internet și deja compromise (botnet) pentru a ataca o anumită țintă. Prin utilizarea unui botnet atacatorii au la dispoziție o „putere de atac” mai mare și sursa reală a atacului este dificil de identificat, explică Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC). Atacul DDoS implică generarea unui val de cereri de conexiune la adresa site-ului, ceea ce conduce la funcționarea semnificativ încetinită sau oprirea activității site-ului țintă. Cu alte cuvinte, un atac DDoS este precum un ambuteiaj neprevăzut pe autostradă care îi blochează pe cei care fac naveta din a ajunge la destinație.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
atac cibernetic