Un 1% în plus la dobânzile pe euro până la sfârșitul lunii martie

Un 1% în plus la dobânzile pe euro până la sfârșitul lunii martie
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 ian 2023

O indicație venită de la BCE arată că dobânda cheie ar urma să fie majorată cu câte 50 de puncte de bază la următoarele 2 ședințe de politică monetară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca Centrală Europeană ar urma să majoreze ratele dobânzilor în zona euro cu 50 de puncte de bază atât în februarie cât și în martie, și va continua procesul în următoarele luni, a afirmat Klaas Knot, membru al Consiliului guvernatorilor BCE, într-un interviu acordat postului de televiziune WNL din Țările de Jos, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

"Ne așteptăm la majorarea dobânzilor cu 0,5% în februarie și în martie, și ne așteptăm la mai multe majorări în mai și în iunie", a declarat Knot.

Rădulescu (BNR), despre scăderea deficitului: Avem alegeri numeroase anul următor, creșterea cheltuielilor de apărare, creșterea dobânzilor. Ce spune despre „modelul” maghiar CITEȘTE ȘI Rădulescu (BNR), despre scăderea deficitului: Avem alegeri numeroase anul următor, creșterea cheltuielilor de apărare, creșterea dobânzilor. Ce spune despre „modelul” maghiar

Într-un interviu separat acordat duminică publicației italiene La Stampa, Knot a explicat că "este prea devreme să spună" dacă Banca Centrală Europeană ar putea încetini ritmul majorării dobânzilor până în vară. "La un anumit moment, desigur, riscurile privind perspectivele inflaționiste vor deveni mai echilibrate. De asemenea, va exista o perioadă în care, de exemplu, am putea reduce dobânzile cu până la 50 puncte de bază, dar încă suntem departe de o asemenea evoluție", a declarat oficialul BCE.

Banca Centrală Europeană a majorat dobânda de referință cu 250 de puncte de bază la ultimele sale patru reuniuni de politică monetară, o scumpire fără precedent a costului creditului într-o perioadă atât de scurtă, și intenționează să mențină aceeași direcție în lunile următoare pentru a provoca o scădere durabilă a inflației.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
euro
dobanzi