Un acționar important de la Deutsche Bank spune că băncile europene ar trebui să fuzioneze

Un acționar important de la Deutsche Bank spune că băncile europene ar trebui să fuzioneze
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2021

Fost premier al Qatarului, șeicul Hamad bin Jassim al-Thani, care în prezent este un acționar important la grupul bancar german Deutsche Bank, a declarat că băncile europene ar trebui să fuzioneze pentru a putea concura mai bine cu băncile americane sau chineze, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În cazul în care compari băncile europene cu băncile americane sau cu cele chineze, vei vedea că sunt mult prea mici pentru a putea supraviețui singure", a spus șeicul Hamad bin Jassim al-Thani, la un forum economic organizat de Bloomberg.

Mustafa Tiftikcioglu, avizat de BNR la conducerea Garanti BBVA România CITEȘTE ȘI Mustafa Tiftikcioglu, avizat de BNR la conducerea Garanti BBVA România

Întrebat dacă Deutsche Bank ar trebui să încerce să fuzioneze cu altă bancă, Thani a răspuns: "Nu sunt în Consiliul de Administrație, așa că ei vor trebui să decidă. Dar cred că fuziunile sunt inevitabile", scrie Agerpres.

Șeicul Hamad bin Jassim al-Thani deține o participație de 3,05% la Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania.

Thani, care este și un investitor imobiliar important pe piața din Londra, a adăugat că piața imobiliară traversează o perioadă dificilă, în special pe segmentele ospitalității, birourilor și de retail, unde revenirea nu va fi una ușoară, pentru că obiceiurile oamenilor nu s-au schimbat.

Mark Zuckerberg anunță noi funcții: magazine pe WhatsApp și Marketplace, Instagram Visual Search și Shops Ads CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg anunță noi funcții: magazine pe WhatsApp și Marketplace, Instagram Visual Search și Shops Ads

"În cazul birourilor, trebuie să știm dacă vor avea un spațiu deschis sau vor avea nevoie de mai mult spațiu pentru o persoană", a spus Thani.

În ceea ce privește segmentul de retail, șeicul a apreciat că acesta se confruntă cu mai multe provocări deoarece tânăra generație comandă din ce în ce mai mult online. În schimb, sectorul ospitalității ar putea să își revină, deoarece oamenii sunt interesați să călătorească pe măsură ce pandemia se diminuează.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
bănci