UniCredit ar putea fi lovită cu cerințe mai mari de capital la nivel european

UniCredit ar putea fi lovită cu cerințe mai mari de capital la nivel european
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2022

UniCredit SpA se confruntă cu perspectiva unor cerințe mai ridicate de capital anul viitor, principalul organism de reglementare căutând să se asigure de reziliența băncii față de riscurile provocate de invadarea Ucrainei de către Rusia și de scăderea activității economice, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro va organiza, pe 12 decembrie, conferința Profit Financial.forum - Piețele financiare și provocările noilor crize - Ediția a V-a, la care vor participa cei mai mari jucători din piața financiar-bancară.

Conferința, programată la Grand Hotel Marriott București, va fi organizată cu sprijinul Agista, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, NNDKP, UniCredit Bank, Fondul Român de Contragarantare, Philip Morris România și First Bank, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

BCE a indicat UniCredit că ia în considerare majorarea așa numitei cerințe "Pilon 2", care în prezent se situează la 1,75%, susțin sursele. "Pilonul 2" indică nivelul capitalului pe care BCE se așteaptă să-l mențină băncile, pe lângă cerințele obligatorii de capital, și este un "buffer" (rezervă) pentru bănci, pentru a rezista la presiuni, scrie agenția de stat Agerpres.

Prin mecanismul "Pilon 2", BCE poate forța băncile individuale să conserve mai mult capital, atunci când consideră că băncile nu corespuns exigențelor stabilite privind probabilitatea unor viitoare pierderi. O creștere a cerințelor pentru UniCredit ar putea servi ca avertisment pentru alte bănci, în condițiile în care directorul general Andrea Orcel implementează în prezent una din cele mai generoase politici de dividende din regiune și răscumpărări de active.

Anul trecut, UniCredit s-a angajat să distribuie cel puțin 16 miliarde de euro în dividende și răscumpărări de acțiuni, în perioada 2021 - 2024.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
cerinte capital