UniCredit intenționează să elimine alte 3.000 de locuri de muncă

UniCredit intenționează să elimine alte 3.000 de locuri de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 dec 2021

Grupul bancar italian UniCredit SpA intenționează să elimine aproximativ 3.000 de locuri de muncă prin plecări voluntare, în conformitate cu un nou plan strategic pe care banca urmează să îl prezinte în data de 9 decembrie, au declarat pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare,  produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.

Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Evergent Investments, ING Bank și Grupul Nordis, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.

Detalii AICI

Noile restructurări se vor adăuga celor aproximativ 3.900 de locuri de muncă care trebuie eliminate în conformitate cu precedentul plan strategic care a fost deja convenit cu sindicatele și angajații. UniCredit, care operează în 13 piețe inclusiv Germania, Austria și Europa de Est, avea aproximativ 87.100 de angajați la finele lunii septembrie, dintre care aproximativ 36.000 în Italia. Noile reduceri ar fi echivalentul a 3,4% din forța de muncă totală a UniCredit, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Notificări trimise. Posesorii de contoare inteligente care depășesc puterea aprobată - deconectați CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Notificări trimise. Posesorii de contoare inteligente care depășesc puterea aprobată - deconectați

Conform surselor citate de Reuters, majoritatea locurilor de muncă ce vor fi eliminate vor afecta rețeaua de centre corporate a UniCredit, unde banca italiană vrea să reducă birocrația. Sursele au adăugat că cifra de 3.000 nu este una finală deoarece banca va demara negocierile cu sindicatele după prezentarea noului plan strategic.

În Italia, unde ar urma să aibă loc o mare parte din restructurări, UniCredit intenționează să recurgă la varianta plecărilor voluntare însoțite de pachete generoase de pensionare anticipate. În plus, vor fi eliminate mai multe sute de locuri de muncă de la birourile amplasate în marile centre financiare internaționale, precum New York și Tokyo. Bloomberg a informat anterior că UniCredit își va muta operațiunile de acceptare de depozite și acordare de credite, care în prezent sunt derulate de la birourile din Londra, Bombay, Singapore, Beijing, Tokyo, Shanghai și Hong Kong, în țările sale de bază din Europa.

Grupul UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management și UniCredit Services.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit