UniCredit renunță la preluarea Monte dei Paschi

UniCredit renunță la preluarea Monte dei Paschi
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2021

Guvernul de la Roma și grupul bancar UniCredit SpA se pregătesc să anuleze negocierile privind Monte dei Paschi di Siena SpA (MPS), după ce eforturile de a ajunge la un acord privind costisitorul plan de recapitalizare au eșuat, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În iulie, UniCredit a anunțat în mod oficial că a demarat discuțiile pentru preluarea Monte dei Paschi, cea mai veche bancă din lume. După ce a salvat de la faliment MPS în 2017, în schimbul a 5,4 miliarde de euro, Trezoreria italiană a promis că își va reduce participația de 64% până la jumătatea anului 2022, cel mai târziu, scrie Agerpres.

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

Sediul băncii Monte dei Paschi din Siena

Preluarea MPS ar fi fost prima operațiune majoră de fuziuni și achiziții demarată de noul director general de la UniCredit, Andrea Orcel, care a preluat postul de CEO în data de 15 aprilie.

Roma a decis că nu va putea îndeplini cerințele UniCredit privind un pachet de recapitalizare de peste șapte miliarde de euro, deoarece astfel acordul ar fi "prea punitiv" pentru plătitorii italieni de taxe, susține una din surse.

Divergențele privind nivelul și costurile reducerilor de locuri de muncă la Monte dei Paschi, precum și problema de contabilitate privind modul în care UniCredit calculează valoarea ajustărilor la datoriile MPS, s-au dovedit a fi elementele care blochează finalizarea tranzacției, explică sursa.

O a doua sursă apreciază că părțile au ajuns la concluzia că este imposibil să ajungă la un acord pe baza condițiilor stabilite în iulie. Orcell a pus condiția ca preluarea Monte Paschi să nu afecteze rezervele de capital ale UniCredit și în plus ca banca pe care o conduce să fie protejată de riscurile legale și alte riscuri potențiale de credit care au legătură cu Monte Paschi.

UniCredit și Trezoreria italiană nu au dorit să comenteze informația.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
monte dei paschi