Gigantul elvețian Credit Suisse, cu pierderi mult peste așteptări și acțiuni prăbușite, și-a scos la vânzare hotelul de 5 stele

Gigantul elvețian Credit Suisse, cu pierderi mult peste așteptări și acțiuni prăbușite, și-a scos la vânzare hotelul de 5 stele

Foto dreamstime.com

scris 10 oct 2022
Credit Suisse, banca elvețiană de investiții ale cărei acțiuni au scăzut la minim record din cauza temerilor că ar putea fi în pragul colapsului, și-a scos la vânzare hotelul de cinci stele Savoy, situat în centrul orașului Zurich.
 
Prețul cerut este de 400 de milioane de franci elvețieni, conform The Guardian.

 

 
Gigantul elvețian Credit Suisse a anunțat o pierdere trimestrială peste așteptări și înlocuirea CEO-ului actual, după un mandat plin de dificultăți.
 
Banca a raportat pentru trimestrul al doilea o pierdere netă de 1,593 miliarde de franci elvețieni (1,66 miliarde de dolari), rezultatul fiind mult sub așteptările analiștilor, care estimau o pierdere de doar 398,16 milioane de franci elvețieni.
Sessions obține o finanțare de 4,5 milioane de dolari CITEȘTE ȘI Sessions obține o finanțare de 4,5 milioane de dolari

Banca l-a numit pe șeful departamentului de administrare a activelor, Ulrich Koerner, în poziția de CEO și a anunțat că plănuiește reduceri de costuri ca parte a unui plan de restructurare strategic, o nouă încercare de a se redresa după o serie de scandaluri și pierderi.

Anunțul vine după mai multe luni de presiuni asupra actualului CEO Thomas Gottstein, în urma unui mandat tumultuos de doi ani, caracterizat de scăderea acțiunilor și furia investitorilor.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
ulrich koerner