Vista Bank a finalizat integrarea cu Crédit Agricole Romania și va deține active de 1,6 miliarde de euro

Vista Bank a finalizat integrarea cu Crédit Agricole Romania și va deține active de 1,6 miliarde de euro
scris 3 oct 2022

Vista Bank a finalizat fuziunea cu Crédit Agricole Romania, după derularea unui plan de integrare.

Toate aprobările necesare, din partea Băncii Naționale a României și Consiliului Concurenței, au fost obținute în septembrie 2021.

VIDEO PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist financiar XTB România: Pe termen scurt am putea să asistăm la ceva ajustări pentru dolar. Viitorul euro și al lirei sterline depinde foarte mult de această perioadă de iarnă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist financiar XTB România: Pe termen scurt am putea să asistăm la ceva ajustări pentru dolar. Viitorul euro și al lirei sterline depinde foarte mult de această perioadă de iarnă

Vista Bank va deține acum, după fuziune, active de 1,6 miliarde de euro, credite de 900 de milioane de euro și depozite de 1,4 miliarde de euro. 

Vista Bank este prezentă în România din 1998, fiind cunoscută anterior sub numele de Marfin Bank. 

Ioannis Vardinogiannis, fiul miliardarului grec Vardis Vardinogiannis, cu afaceri în energie și transporturi maritime, a preluat, indirect, Marfin Bank în 2018. Banca a fost redenumită în Vista Bank în primăvara anului 2019. La momentul tranzacției, Marfin era una dintre băncile mici din sistem, cu o cotă de piață de sub 1%.

Banca aparținuse anterior Cyprus Popular Bank, în care erau plasate activele neperformante rezultate din criza bancară cipriotă și care se află în rezoluție – adică un faliment controlat de către statul cipriot, care încearcă să recupereze din pierderile cauzate de implozia sistemului bancar.

viewscnt
Afla mai multe despre
vista bank
crédit agricole românia