Volksbank reduce creditele clienților în contul comisionului de risc plătit

Volksbank reduce creditele clienților în contul comisionului de risc plătit
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2015

Volksbank România, la inițiativa Băncii Transilvania, va diminua datoria totală aferentă creditelor curente ale clienților persoane fizice, indiferent de moneda împrumutului, cu echivalentul sumelor achitate de aceștia ca și comision de risc/de administrare și/sau de rezervă minimă obligatorie și nerestituite anterior.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit băncii, diminuarea datoriei totale aferente creditelor vizate se va realiza automat, până la data de 30 septembrie 2015.

"Soluția se aplică creditelor aflate în portofoliul Volksbank România, active la data transmiterii către clienți a informărilor VBRO cu privire la modul de implementare a acesteia. Din sumele cu care se va diminua datoria totală se vor reține cu prioritate eventualele restanțe pe care clienții le au față de Volksbank România la data implementării soluției", se menționează într-un comunicat al instituției.

Măsura nu se aplică împrumuturilor pentru care clienții Volksbank România au obținut deja restituirea integrală a sumelor achitate de aceștia cu titlu de comision de risc/de administrare și/sau de rezervă minimă obligatorie.

Diminuarea datoriei totale aferente creditelor se va realiza automat, fără a fi necesare eforturi suplimentare din partea clienților. 'Clienții care îndeplinesc toate condițiile pentru a beneficia de această soluție vor primi în scris, prin poștă, detaliile aferente, în perioada imediat următoare', se mai spune în comunicat.

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei bănci din România, în funcție de active, cu o cotă de piață de 9,8%. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM și Retail. BT are peste 6.000 de angajați, o rețea formată din aproape 550 de sedii și 1,91 de milioane de clienți activi. Strategia băncii este susținută de acționari internaționali, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și IFC - Banca Mondială.

La finele anului trecut, Banca Transilvania a achiziționat 100% din acțiunile Volksbank România de la Osterreichische Volksbanken, Groupe BPCE, DZ Bank și WGZ Bank. Documentele de perfectare a tranzacției pentru achiziționarea directă și indirectă a 100% din acțiunile Volksbank România au fost semnate în data de 7 aprilie a acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
volksbank
banca transilvania
comisioane