Băncile centrale au făcut în 2018 cele mai mari achiziții de aur din ultimele decenii

Băncile centrale au făcut în 2018 cele mai mari achiziții de aur din ultimele decenii
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2019

Cele mai mari achiziții de aur efectuate de băncile centrale după anul 1967 au contribuit la un avans de 4% al cererii mondiale de metal galben în cursul anului trecut, a anunțat joi Consiliul Mondial al Aurului (WGC), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cel mai recent raport al său, WGC susține că lumea a consumat 4.345,1 tone de aur în 2018, în creștere față de 4.159,9 tone în 2017. Această creștere a fost stimulată în special de faptul că băncile centrale au achiziționat 651,5 tone de aur în 2018, cu 74% mai mult decât în 2017 și totodată a doua mare cantitate de aur achiziționată vreodată într-un an de băncile centrale. WGC susține că țări precum China, Polonia, Rusia, Turcia și Kazahstan și-au majorat rezervele de aur, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Sindicatele din bănci se pregătesc pentru concedierea a 25% din angajații sistemului după taxa pe active. “Pot fi afectați peste 10.000 de angajați. Cerem salarii compensatorii suplimentare și criterii de selecție pentru disponibilizări” CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Sindicatele din bănci se pregătesc pentru concedierea a 25% din angajații sistemului după taxa pe active. “Pot fi afectați peste 10.000 de angajați. Cerem salarii compensatorii suplimentare și criterii de selecție pentru disponibilizări”

Cererea de aur pentru bijuterii a fost relativ nemodificată la 2.200 de tone, creștere consumului în China, SUA și Rusia fiind contrabalansată de un declin semnificativ în Orientul Mijlociu și o scădere ușoară în India, al doilea cel mai mare consumator mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
banci centrale
aur