Băncile încep să reducă finanțarea proiectelor imobiliare din Europa, pentru prima oară din 2011

Băncile încep să reducă finanțarea proiectelor imobiliare din Europa, pentru prima oară din 2011
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2017

Băncile încep să fie îngrijorate de riscurile din sectorul imobiliar din Europa și restul lumii, reducând creditarea acestuia pentru prima oară din 2011, potrivit unui raport al firmei de consultanță Cushman& Wakefield, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Instituțiile financiare sunt mai puțin dispuse să ofere finanțare, mai ales pentru cele mai riscante proprietăți, se arată în raport.

Un total de 435 de miliarde de dolari obținuți prin emisiuni de obligațiuni și acțiuni sunt la dispoziție pentru investiții în proprietăți imobiliale comerciale, cu 2% sub nivelul de anul trecut. Pentru prima oară emisiunile de titluri pentru investiții imobiliare din Americi sunt mai mari decât cele pentru regiunea Europa, Orientul Mijlociu și Africa, ca efect al parecierii dolarului, scrie News.ro.

Investitorii au alocat tot mai mulți bani sectorului imobiliar după criza financiară globală, ca urmare a dobânzilor scăzute care au redus veniturile plasamentelor în obligațiuni guvernamentale și corporative.

În prezent, dobânzile din SUA și incertitudinile politice schimbă această tendință.

EXCLUSIV PSD a găsit șef nou peste asigurări și pensii susținut de Banca Națională. Parlamentarii vor să îl demită pe Negrițoiu, dacă nu renunță singur CITEȘTE ȘI EXCLUSIV PSD a găsit șef nou peste asigurări și pensii susținut de Banca Națională. Parlamentarii vor să îl demită pe Negrițoiu, dacă nu renunță singur

”Pe măsură ce ciclul sectorului imobiliar intră într-o etapă de maturizare pe multe piețe mari, atenția investitorilor trece de la atragerea de fonduri noi la identificarea și alocarea capitalului alocat sectorului”, explică analiștii Cushman & Wakefield.

Împrumuturile acordate de bănci și alte companii financiare au crescut în 2014-2016, dar această tendință pare să se fi moderat în 2016, odată cu scăderea volumului tranzacțiilor.

Calculate în euro, sumele atrase prin emisiuni de titluri în regiunea EMEA a rămas neschimbată față de anul trecut, potrivit raportului. În schimb, emisiunile de titluri destinate sectorului imobiliar al Americilor au urcat cu 8,2%, investitorii căutând protecție față de accelerarea inflației în SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
proiecte imobiliare
finantare