Băncile mari din Uniunea Europeană trebuie să justifice de ce nu ar trebui să își transfere operațiunile de clearing din Londra în UE

Băncile mari din Uniunea Europeană trebuie să justifice de ce nu ar trebui să își transfere operațiunile de clearing din Londra în UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2021

Marile bănci din Uniunea Europeană trebuie să justifice de ce nu ar trebui să își transfere operațiunile de clearing pentru instrumentele derivate denominate în euro în valoare de miliarde de euro de la Londra în Uniunea Europeană, după Brexit, potrivit unui document văzut de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Casele de clearing din Marea Britanie au permisiunea UE de a continua să ofere servicii clienților europeni până la jumătatea anului 2022, pentru a da timp băncilor să își transfere pozițiile în euro pe continent, dar măsurile de acest fel au decurs lent, scrie News.ro.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Băncile sunt solicitate să ofere, vineri, opinii detaliate privind transferarea pozițiilor derivatelor în euro de la Londra în UE, la prima întâlnire a unui nou grup de lucru al Comisiei Europene pe această temă.

”Actualul nivel de expunere la contrapărțile centrale din Marea Britanie ridică un număr de probleme pentru UE, care trebuie corectate printr-o reducere a acestei expuneri”, a afirmat Comisia Europeană într-un chestionar trimis băncilor.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

UE dorește să își dezvolte piața de capital pentru a reduce dependența de City of London, după ieșirea Marii Britanii de pe piața unică.

Autoritățile UE și Banca Centrală Europeană doresc de mult timp transferarea operațiunilor de clearing în euro de la Londra în zona euro, unde pot fi supravegheate direct.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

Divizia LCH a London Stock Exchange efectuează încă majoritatea tranzacțiilor swap în euro,chiar dacă o parte din tranzacții au fost mutate de la Londra pe platforme din UE și New York, de pe 31 decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeana
cliring