Barclays a devenit prima bancă britanică care s-a asociat cu o companie care transferă bani folosind bitcoin

Barclays a devenit prima bancă britanică care s-a asociat cu o companie care transferă bani folosind bitcoin
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2016

Barclays a devenit prima bancă britanică care a încheiat un parteneriat cu o companie care transferă bani folosind moneda virtuală bitcoin, numită Circle, și care va putea să ofere transferuri gratuite din dolari în lire sterline, în urma lansării la Londra, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Circle, susținută de Goldman Sachs, s-a lansat pe piața britanică după ce a obținut licență pentru operațiuni cu bani electronici, din partea autorității de reglementare a pieței financiare (FCA), scrie News.ro.

Licența permite Cicle, companie start-up din Boston, să transfere bani electronic, să efectueze operațiuni de schimb valutar și să facă plăți electronice.

Este pentru prima oară când o companie care desfășoară operațiuni în monede virtuale obține o astfel de licență din partea FCA.

Parteneriatul cu Barclays permite Circle să utilizeze infrastructura băncii pentru a efectua transferuri într-un cont bancar din Marea Britanie și aplicația bitcoin.

Libra Bank crește dobânzile pentru depozitele constituite online CITEȘTE ȘI Libra Bank crește dobânzile pentru depozitele constituite online

Astfel, banca pune la dispoziția Circle un cont în care aceasta să păstreze lire până când banii sunt transferați în contul utilizatorului.

Cicle nu are licență pentru păstrarea banilor clienților.

Aplicația transferă banii clienților, care mai întâi sunt convertiți în bitcoin. Apoi, fondurile sunt transferate în contul destinatarului fie în dolari fie în lire.

Circle, susținută de Goldman Sachs și mai mulți investitori, printre care IDG Capital Partners, printr-o finanțare de 76 de milioane de dolari, a lansat anul trecut un serviciu de transfer de dolari, pentru utilizatorii americani.

Prin intrarea pe piața britanică, aplicația de plăți va permite transferuri de dolari și lire fără comisioane, a precizat Circle, care intenționează să lanseze în acest an și servicii în euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
barclays
bitcoin