FMI: China și alte state emergente generează riscuri tot mai mari pe piețele financiare

FMI: China și alte state emergente generează riscuri tot mai mari pe piețele financiare
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2016

Marile economii emergente, în frunte cu China, provoacă îngrijorări tot mai mari pe piețele financiare, ceea ce scade performanțele acțiunilor în SUA și alte state dezvoltare, avertizează Fondul Monetar Internațional (FMI), relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Raportul FMI referitor la stabilitatea piețelor financiare identifică legături comerciale tot mai puternice și o integrare tot mai mare a piețelor, ceea ce contribuie la răspândirea riscurilor pe piețele de capital, în special a celor de pe piețele emergente pe piețele dezvoltate, scrie News.ro

”Extinderea evoluțiilor din China pe alte piețe emergente se va accentua în următorii ani”, a scris Gaston Gelos, șeful departamentului FMI pentru piețe monetare și de capital, care a coordonat raportul.

Totodată, răspândirea evenimentelor de pe piețele emergente pe piețele dezvoltate s-a amplificat cu 28% după criza financiară din 2008, potrivit calculelor FMI.

VIDEO Cineastul Steve McQueen, premiat cu Oscar, a debutat în domeniul reclamelor cu un spot publicitar pentru Burberry CITEȘTE ȘI VIDEO Cineastul Steve McQueen, premiat cu Oscar, a debutat în domeniul reclamelor cu un spot publicitar pentru Burberry

Mișcările care au avut loc în 2015 pe toate piețele de capital au fost atribuite în proporție de 80% piețelor din alte țări, comparativ cu 50% în 1995.

FMI a constatat că China pare să aibă o capacitate specială de a declanșa mișcări ale piețelor în alte țări, în urma anunțării unor iinformații sau date economice.

viewscnt
Afla mai multe despre
fmi
gaston gelos