BCE se așteaptă să mărească de mai multe ori dobânzile, în lunile următoare

BCE se așteaptă să mărească de mai multe ori dobânzile, în lunile următoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2023

Banca Centrală Europeană (BCE) nu se va opri la o singură majorare de 0,50 de puncte procentuale, la următoarele reuniuni de politică monetară, a declarat un membru al consiliului de administrație, pentru CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Nu se va opri după o singură creștere de 0,50 de puncte procentuale, asta este sigur”, a spus Klaas Knot, care este guvernatorul băncii centrale olandeze, referitor la viitoarele măsuri ale BCE. 

Șeful vânzărilor Dacia a dezvăluit în premieră câți bani încasează în medie pe o mașină. Profitul mărcii e comparabil cu cel al Porsche sau Ferrari. \ CITEȘTE ȘI Șeful vânzărilor Dacia a dezvăluit în premieră câți bani încasează în medie pe o mașină. Profitul mărcii e comparabil cu cel al Porsche sau Ferrari. "Bulgăre de aur."

Banca Centrală Europeană a majorat dobânzile de patru ori pe parcursul anului 2022, ducând dobânda la depozite la 2%, scrie News.ro.

Banca centrală a declarat în decembrie că va crește în continuare dobânzile în 2023, pentru a combate inflația ridicate.

Datele recente au arătat o încetinire a inflației totale, chiar dacă aceasta rămâne cu mult peste ținta de 2% a BCE.

Inflația din decembrie a ajuns la 9,2% în zona euro, potrivit cifrelor preliminare. Aceasta a marcat a doua scădere lunară consecutivă a creșterilor de prețuri în zona euro. Cu toate acestea, Knot nu crede că toate datele recente sunt ”încurajatoare”.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
dobanzi