TABEL Ziua și scumpirea. OMV Petrom a majorat prețul motorinei, concurența pe cel al benzinei

TABEL Ziua și scumpirea. OMV Petrom a majorat prețul motorinei, concurența pe cel al benzinei
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 20 ian 2023

După ce joi scumpise benzina cu 5 bani/l, astăzi liderul pieței distribuitoare de carburanți, OMV Petrom, a majorat și prețul motorinei cu aceeași sumă. Concurența (Lukoil, Rompetrol și Mol) a crescut în schimb în ultimele 24 ore prețul benzinei cu 5 bani/l, urmând ca în orele următoare să efectueze, așa cum a obișnuit piața, o mișcare similară celei a OMV Petrom și în ceea ce privește motorina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Față de minimele lunii, înregistrate pe 8 ianuarie, de 7,45 lei/l la motorină și 6,35 lei/l la benzină, carburanții s-au scumpit cu 15 bani/l.

În urma scumpirilor de 5 bani/l efectuate la carburanți în ultimele 2 zile, prețul benzinei standard a ajuns la stațiile Petrom din capitală la 6,39-6,45 lei/l, iar cel al motorinei standard la 7,60-7,63 lei/l, iar în cele OMV, la 6,50-6,54 lei/l, respectiv, 7,68-7,71 lei/l.

Rafinăria Lukoil din Bulgaria ar putea să nu se mai alimenteze prin Novorosik, lăsând cale liberă celor din România. Sofia și Atena negociază construcția unui oleoduct abandonat în 2011 CITEȘTE ȘI Rafinăria Lukoil din Bulgaria ar putea să nu se mai alimenteze prin Novorosik, lăsând cale liberă celor din România. Sofia și Atena negociază construcția unui oleoduct abandonat în 2011

Vineri a fost înregistrată cea de-a patra scumpire efectuată de liderul pieței în ultimele 4 zile.

La rândul său, Lukoil a scumpit vineri benzina cu 5 bani/l și motorina cu 2 bani/l, prețurile în stațiile din capitală ajungând la 6,38-6,43 lei/l, respectiv 7,56-7,59 lei/l.

Și MOL și Rompetrol au majorat prețul motorinei standard cu 5 bani/l în ultimele 24 de ore.

În urma ultimelor scumpiri, benzina standard se achiziționează în stațiile MOL și Rompetrol cu 6,49-6,54 lei/l, iar motorina standard cu 7,62-7,66 lei/l.

Motivația scumpirilor: prețul petrolului Brent este în creștere pe piețele internaționale de peste 2 săptămâni, de la un nivel de 77,8 dolari/baril pe 4 ianuarie, el tranzacționându-se în prezent la unul de 86,5 dolari/baril, cel mai ridicat din ultima lună. Prețurile petrolului au înregistrat săptămâna trecută cea mai mare creștere săptămânală din octombrie, în condițiile în care dolarul american a scăzut la un minim al ultimelor șapte luni.

În plus, Uniunea Europeană va interzice majoritatea importurilor de produse petroliere rusești pe cale maritimă începând cu data de 5 februarie 2023, iar traderii europeni se grăbesc să își umple tancurile petroliere cu motorină rusească, anticipând o modificare a rutelor globale de aprovizionare și la majorarea volatilității prețurilor.
viewscnt
Afla mai multe despre
pret
benzina
motorina
omv
petrom
lukoil
mol
rompetrol