BCE solicită autorităților române să o consulte atunci când adoptă acte legislative care au legătură cu BNR

BCE solicită autorităților române să o consulte atunci când adoptă acte legislative care au legătură cu BNR
scris 16 mai 2019

Banca Centrală Europeană a trimis recent o scrisoare președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, în care atrage atenția că autoritățile naționale sunt obligate să consulte BCE cu privire la propunerile legislative care au legătură cu sfera sa de competență, inclusiv reglementări referitoare la băncile centrale naționale.

Scrisoarea semnată de Yves Mersch, membru al comitetului executiv al BCE, și publicată pe pagina de Internet a instituției, face referire la faptul că, în data de 24 aprilie 2019, Parlamentul României, printr-o procedură de urgență, a adoptat Legea pentru modificarea și completarea articolului 30 din Legea privind Statutul Băncii Naționale a României(BNR). Nou act normativ aduce modificări anumitor dispoziții referitoare la rezervele de aur administrate de BNR, scrie Agerpres.

Cele mai mari bănci încă analizează dacă vor mai acorda credite Prima Casă după înlocuirea ROBOR cu IRCC în calculul dobânzii CITEȘTE ȘI Cele mai mari bănci încă analizează dacă vor mai acorda credite Prima Casă după înlocuirea ROBOR cu IRCC în calculul dobânzii

Potrivit BCE, în conformitate cu articolul 127 alineatul (4) și cu articolul 282 alineatul (5) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, precum și cu articolul 2 alineatul (1) din Decizia 98/415/CE a Consiliului, autoritățile naționale trebuie să consulte BCE cu privire la proiectele de reglementare care intră în sfera sa de competență, inclusiv reglementări privind băncile centrale naționale.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bce
bnr