BERD împrumută băncii Ukreximbank 50 de milioane de euro pentru menținerea finanțării sectorului privat și municipalităților Ucrainei

BERD împrumută băncii Ukreximbank 50 de milioane de euro pentru menținerea finanțării sectorului privat și municipalităților Ucrainei
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2023

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va acorda un împrumut de 50 de milioane de euro uneia dintre cele mai mari bănci din Ucraina, Ukreximbank, deținută de stat, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Matteo Patrone, directorul general al BERD pentru Europa de Est și Caucaz, a declarat într-un comunicat că finanțarea ar contribui la menținerea fluxului de finanțare către sectorul privat și municipalitățile Ucrainei, în ciuda războiului Rusiei împotriva vecinului său, scrie News.ro.

Încă o bancă obține suspendarea ordinului ANPC pentru recalcularea ratelor la credite. BRD câștigă la Curtea de Apel București, după Banca Transilvania la Cluj CITEȘTE ȘI Încă o bancă obține suspendarea ordinului ANPC pentru recalcularea ratelor la credite. BRD câștigă la Curtea de Apel București, după Banca Transilvania la Cluj

Invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, începută în februarie 2022, a lovit puternic economia ucraineană, devastând infrastructura Ucrainei și diminuând capacitatea sa de producție industrială.

”În timp de război, precum și în perioada de redresare postbelică, este fundamental ca clienții Ukreximbank din sectoarele prioritare să aibă acces la investiții, fonduri comerciale și acoperire de risc de război.

Noua finanțare de la BERD va consolida cu siguranță rezistența și adaptabilitatea economiei Ucrainei”, a declarat Oleksandr Șciur, membru al Consiliului de Administrație al Ukreximbank.

BERD a spus că nevoile de finanțare ale municipalităților sunt în creștere, în special în vestul Ucrainei, unde orașele găzduiau zeci de mii de oameni și multe afaceri care au fugit din regiunile de est, aflate în prima linie.

Acordul de împrumut a fost semnat la sediul BERD la o zi după ce oficialii ucraineni au încheiat conferința pentru Recuperarea Ucrainei de la Londra.

Banca Națională a Elveției cere măsuri pentru prevenirea unei crize de tipul celei de la Credit Suisse CITEȘTE ȘI Banca Națională a Elveției cere măsuri pentru prevenirea unei crize de tipul celei de la Credit Suisse

Președintele Volodimir Zelenski a spus că Ucraina și-a asigurat sprijin bugetar direct de zeci de miliarde de dolari de la partenerii săi occidentali și câteva sute de companii private și-au exprimat dorința de a investi în Ucraina.

”Următoarea sarcină este de a implementa acorduri privind asigurarea riscului de război pentru investitori și de a ajuta primele companii să intre în Ucraina sub aceste garanții de securitate”, a spus Zelenski în aplicația de mesagerie Telegram.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
ukreximbank