Bitcoin a scăzut puternic după ce hackerii au furat 65 milioane de dolari de pe o platformă de tranzacționare

Bitcoin a scăzut puternic după ce hackerii au furat 65 milioane de dolari de pe o platformă de tranzacționare
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2016

Bitcoin a scăzut cu 13% în ultimele două zile, după ce una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare a monedei virtuale, din Hong Kong, a oprit activitatea în urma unui atac al hackerilor, care au furat echivalentul a 65 de milioane de dolari, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Miercuri, bitcoin a scăzut cu 5,5% la Tokyo, declinul din ultimele două zile ajungând la 13%. Moneda virtuală a înregistrat și luni o scădere de 6,2%, dar nu este clar dacă aceasta a fost declanșată de atacul hackerilor, scrie News.ro.

Platforma de tranzacționare Bitfinex din Hong Kong a anunțat marți că a oprit tranzacțiile, retragerile și depunerile, după descoperirea breșei de securitate.

Bitfinex încă investighează detaliile și cooperează cu autoritățile, dar a recunoscut că unele bitcoin au fost furate de la utilizatori.

”Vom analiza diverse opțiuni pentru a compensa pierderile clienților. Solicităm răbdarea comunității, în timp ce analizăm cauzele și consecințele breșei de securitate”, se arată într-o postare pe blogul Bitfinex.

Microsoft lansează Anniversary Update pentru Windows 10. Cum poate fi instalat CITEȘTE ȘI Microsoft lansează Anniversary Update pentru Windows 10. Cum poate fi instalat

În ultima lună, prin intermediul Bitfinex au avut loc cele mai mari tranzacții cu bitcoin în dolari, potrivit bitcoincharts.com.

La nivel general, platforma chineză OKCoin a efectuat cele mai mari tranzacții în bitcoin, peste 90% având loc în yuani.

Potrivit firmei de cercetare a pieței CoinDesk, capitalizarea de piață a bitcoin a scăzut în această săptămână cu peste 1,5 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
hackeri