Bitcoin a urcat peste pragul de 8.000 dolari, până la un nou maxim al ultimelor 2 luni

Bitcoin a urcat peste pragul de 8.000 dolari, până la un nou maxim al ultimelor 2 luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 iul 2018

Cotațiile bitcoin au urcat la un nou maxim al ultimilor două luni marți, depășind pragul de 8.000 dolari pe unitate pentru prima oară începând cu 23 mai. Criptomoneda numărul unu în funcție de capitalizare a extins câștigul din ultimele două zile la aproape 13%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit indicelui Bitcoin Price Index (BPI) calculat de CoinDesk, bitcoin s-a apreciat cu peste 300 de dolari în doar două ore în cursul tranzacțiilor de marți, până la un maxim intraday de 8.342,62 dolari. Este pentru prima dată începând cu data de 23 mai când bitcoin sparge bariera de 8.000 dolari pe unitate.

În jurul orei 15:30 (ora României), un bitcoin era cotat la 8.274 dolari, în creștere cu 7,2% raportat la închiderea de ieri. În ultimele două zile, prețul bitcoin s-a apreciat cu circa 13%.

GRAFIC Leul se întărește într-o mișcare brutală, până la cel mai bun nivel față de euro din ultimele 2 luni CITEȘTE ȘI GRAFIC Leul se întărește într-o mișcare brutală, până la cel mai bun nivel față de euro din ultimele 2 luni

Cea mai populară monedă virtuală trece printr-o perioadă de revenire, de la un minim de sub 5.900 de dolari atins la sfârșitul lunii trecute, analiștii anticipând o continuare a trendului în următorul interval.

În pofida câștigurilor recente, valoarea bitcoin rămâne cu mult sub maximul din acest an, de 17.000 dolari pe unitate, care a fost consemnat în ianuarie.

Și principalii rivali ai bitcoin înregistrau aprecieri consistente după prima jumătate a sesiunii de astăzi. Ethereum era în urcare cu 5,6%, Bitcoin Cash cu 9%, iar Litecoin și Ripple se apreciau cu 7%, respectiv 2,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
pret
cotatii