Bitcoin a urcat la maximul ultimelor 2 luni și se îndreaptă spre pragul de 8.000 dolari

Bitcoin a urcat la maximul ultimelor 2 luni și se îndreaptă spre pragul de 8.000 dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 iul 2018

Bitcoin a atins cel mai ridicat nivel din ultimele două luni, în contextul unui interes crescut la cumpărare, după ce liderii financiari prezenți la reuniunea G20 din Argetina și-au reiterat convingerea că monedele virtuale nu reprezintă un risc la adresa stabilității financiare globale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce săptămâna trecută s-a apreciat cu peste 16%, prețul unui bitcoin a urcat astăzi până la un maxim intraday de 7.820 de dolari, cea mai ridicată valoare de la jumătatea lunii mai. Cea mai populară monedă virtuală trece printr-o perioadă de recuperare, de la un minim de sub 5.900 de dolari atins la sfârșitul lunii trecute, analiștii anticipând o continuare a trendului în următorul interval.

În jurul orei 19:00, bitcoin era tranzacționat la 7.724 dolari pe unitate, în creștere cu 4,4% raportat la închiderea de ieri.

GRAFIC Este un moment bun de vânzare? Semnal tehnic negativ la BVB! CITEȘTE ȘI GRAFIC Este un moment bun de vânzare? Semnal tehnic negativ la BVB!

Miniștrii de Finanțe prezenți la reuniunea G20 au reiterat, într-un comunicat publicat duminică, o serie de comentarii cu privire la criptoactive și la tehnologia blockchain din spatele acestora.

Potrivit liderilor financiari, criptomonedele nu prezintă, momentan, riscuri la adresa stabilității financiare globale, însă statele trebuie să rămână “vigilente”, în condițiile în care monedele virtuale “sunt lipsite de atributele-cheie ce definesc monedele suverane”. Oficialii G20 au avut o poziție similară după summitul din martie.

Criptomonedele alternative la Bitcoin, denumite generic altcoin, înregistrau evoluții mixte luni. Ethereum era în scădere cu 0,6%, Bitcoin Cash și Litecoin se apreciau cu 1,4%, respectiv 0,8%, în timp ce Ripple consemna un declin de 1,8%, cel mai pronunțat în rândul monedelor virtuale majore.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
pret
g20
criptomonede
stabilitate financiara