Bitcoin bate de două ori recordul în aceeași zi

Bitcoin bate de două ori recordul în aceeași zi
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2024

Bitcoin a atins astăzi încă un nivel-record, de peste 72.000 de dolari, iar cererea acestei criptomonede a crescut din cauza perspectivelor unei scăderi a dobânzilor în Statele Unite în următoarele luni, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cursul bitcoin a crescut la 72.385 dolari, la Londra, arată news.ro.

Ciolacu: Eu cred în Pilonul II de pensii, dar statul trebuie să se asigure că e sustenabil pe termen lung CITEȘTE ȘI Ciolacu: Eu cred în Pilonul II de pensii, dar statul trebuie să se asigure că e sustenabil pe termen lung

Deviza digitală a atins mai multe recorduri săptmămâna trecută, zdrobind recordul din noiembrie 2021 de 68.991 de dolari.

Noul vârf atins luni intervine ”într-un context de slăbire a dolarului american, în urma unei serii de date ambivalente despre locurile de muncă în Statele Unite vineri”, potrivit unui analist de la Tickmill, James Harte.

Nivelul șomajului în Statele Unite a crescut în februarie la 3,9% - cel mai înalt nivel din ianuarie 2022.

Acord în UE privind reglementarea activității celor care lucrează pentru platforme precum Uber. Cum vor fi tratați ca angajați CITEȘTE ȘI Acord în UE privind reglementarea activității celor care lucrează pentru platforme precum Uber. Cum vor fi tratați ca angajați

Creșterea unor așteptări privind o scădere a dobânzilor americane slăbește bancnota verde și randamentul bonurilor Trezoreriei americane, active concurente, ceea ce face bitcoin mai atractiv, prin comparație, pentru investitori, apreciază un analist de la Finalto, Neil Wilson.

Perspectivele economice americane rămân global favorabile și este posibil ca piața ”să se îngrijoreze de modul în care datoria continuă să se acumuleze, mai ales în Statele Unite”, ceea ce determină o întoarcere către active alternative, ca aurul, care a atins un nou record istoric vineri, de 2.195 de dolari, sau către bitcoin, estimează Russ Mould de la AJ Bell.

Prețul bitcoin a crescut cu aproape 70% de la începutul anului, o revenire spectaculoasă după prăbușirea cursului în urma ”naufragiului” mai multor giganți din acest sector la sfârșitul lui 2022.

DECIZIE În ciuda opoziției inițiale a lui Iohannis și amenințării cu infringement, Parlamentul preia numirea conducerii Consiliului Concurenței. Chirițoiu rămâne până în 2026 CITEȘTE ȘI DECIZIE În ciuda opoziției inițiale a lui Iohannis și amenințării cu infringement, Parlamentul preia numirea conducerii Consiliului Concurenței. Chirițoiu rămâne până în 2026

Valoare bitcoin - principala criptomonedă în privința capitalizării - a ”explodat” și a atins noi recorduri istorice în ultimele zile, susținută de autorizarea în Statele Unite, în ianuarie, a vânzării unui nou tip de produs de investiții, un fond indicial (FTX), care urmează cursul bitcoin.

Luni, jandarmul piețelor britanice (FCA) a dat undă verde cotării unor titluri garantate în criptomonede în Regatul Unit, însă destinate doar ”investitorilor profesioniști”.

Neil Wilson de la Finalto consideră că intrarea ETF-urilor pe piața din Statele Unite rămâne ”catalizatorul” creșterii prețului bitcoin, deoarece ”înseamnă că investitorii pot avea un acces ușor” la ele.

Referitor la recenta decizie a Regatului Unit, ea ”sugerează că criptomoneda se generalizează și nu doar bitcoin - cea mai vechedintre ele -, ci și și alte criptomonede stabilite”, apreciază o analistă la XTB, Kathleen Brooks.

ROCA Industry, după intrarea pe piața principală a BVB: Am ajuns la jumătatea drumului; acționarul majoritar vrea și el să se listeze CITEȘTE ȘI ROCA Industry, după intrarea pe piața principală a BVB: Am ajuns la jumătatea drumului; acționarul majoritar vrea și el să se listeze

Piața anticipează de asemenea un ”halving” - o reducere cu jumătate în engleză -, un fenomen tehnic care constă în împărțirea în două a recompesnsei acordate ”minerilor” bitcoin - cei care contribuie la crearea lanțului de blocuri prin validarea tranzacțiilor.

Un ”halving” are loc din aproximativ patru în patru ani, iar următorul urmează să aibă loc în aprilie.

Acest eveniment ar urma ”să reducă oferta” de bitcoin disponibilă la cumpărare, ceea ce explică faptul că valoarea bitcoin crește, consideră Fiona Cincotta de la City Index.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomoneda