Bitcoin depășește 55.000 de dolari pentru prima dată din luna mai

Bitcoin depășește 55.000 de dolari pentru prima dată din luna mai
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 oct 2021

Bitcoin continuă raliul recent și trece și de pragul de 55.000 de dolari, pentru prima dată în ultimele 5 luni, la doar o zi după ce a revenit peste nivelul de 50.000 de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Criptomoneda a atins un maxim intraday de 55.322,12 dolari, arată datele Coindesk. Acesta este cel mai ridicat preț atins de bitcoin din luna mai încoace.

Indicele ROBOR la 3 luni crește puternic CITEȘTE ȘI Indicele ROBOR la 3 luni crește puternic

Ieri, bitcoin, cea mai populară criptomonedă, a revenit peste nivelul de 50.000 de dolari pentru prima dată în ultima lună.

Și ether, a doua criptomonedă ca valoare de piață, continuă să crească, tranzacționându-se la circa 3.600 de dolari, cu 4% peste prețul de ieri.

Creșterile recente au loc în contextul în care Bank of America, una dintre cele mai mari bănci de pe Wall Street, a anunțat că va realiza o cercetare legată de rolul criptoactivelor.

"Credem că activele digitale de acest tip ar putea reprezenta o altă categorie de active. Bitcoin este important, dar ecosistemul activelor digitale înseamnă maimult de atât. Cercetarea noastră are rolul de a explora implicațiile în diverse industrii inclusiv industrie, finanțe, tehnologie, lanțuri de aprovizionare, social media și gaming", a afirmat Alkesh Shah, director al diviziei "Global Cryptocurrency and Digital Asset Strategy" de la Bank of America.

Totodată, săptămâna trecută, președintele Rezervei Federale, Jerome Powellm a afirmat că nu intenționează să interzică tranzacțiile cu criptomonede.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomonede
pret bitcoin