Scumpirea petrolului amplifică temerile privind accelerarea inflației. Acțiunile europene coboară la minimele ultimelor peste 2 luni

Scumpirea petrolului amplifică temerile privind accelerarea inflației. Acțiunile europene coboară la minimele ultimelor peste 2 luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 oct 2021

Acțiunile europene se corectează puternic în prima parte a tranzacțiilor miercuri, în condițiile în care creșterea prețurilor petrolului intensifică temerile privind accelerarea inflației.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas și Federatia Patronală Petrol și Gaze (FPPG).

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Randamentele obligațiunilor europene și americane au urcat la cele mai ridicate niveluri din ultimele trei luni, iar petrolul se menține aproape de maximele multianuale înregistrate marți.

După un raliu condus de acțiunile bancare spre finalul sesiunii bursiere de marți, indicele paneuropean Stoxx Europe 600 s-a corectat cu peste 1,8% miercuri dimineață, până la un minim intraday de 447,65 puncte, cel mai scăzut nivel din 20 iulie.

NN Pensii și-a majorat cu 1,5 miliarde lei activele la T2. Poziții pierzătoare de aproape 100 milioane lei în produse financiare CITEȘTE ȘI NN Pensii și-a majorat cu 1,5 miliarde lei activele la T2. Poziții pierzătoare de aproape 100 milioane lei în produse financiare

În jurul prânzului (ora României), Stoxx 600 se deprecia cu 1,48%, cu scăderi pe toate marile burse:-1,26% pentru indicele FTSE 100 de la Londra, -1,76% pentru referința DAX de la Frankfurt și -1,56% pentru CAC 40 de la Paris. Indicele FTSE MIB de la Milano se corecta cu 1,71%, iar IBEX 35 de la Madrid cu 1,32%.

Aproape toate sectoarele sunt “pe roșu”, indicele acțiunilor bancare înregistrând cea mai redusă scădere, în contextul în care investitorii renunță la plasamentele în titlurile din tehnologie în favoarea acțiunilor bancare, anticipând creșterea dobânzilor, scrie Reuters.

Una dintre principalele surse de neliniște în acest moment este creșterea accelerată a prețurilor la energie - țițeiul american a urcat la cel mai ridicat nivel din 2014, țițeiul Brent se menține aproape de maximele ultimilor trei ani, în timp ce prețurile europene la gaze au trecut, marți, de 100 de euro/MWh, un nou record.

În Europa de Est, indicele WIG20 de la Varșovia se deprecia cu 1,03% la ora menționată, iar referința BUX de la Budapesta cu 0,94%.

Principalii indici de la București se mișcă în sens contrar, referința BET consemnând o apreciere de 0,27%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
scaderi burse
preturi petrol
inflatie