Bitcoin, în revenire după declinul puternic din ultima săptămână. Analist: Având în vedere că se apropie Sărbătorile, unii investitori au vrut să plece de la masa de joc și să își ia chips-urile cu ei

Bitcoin, în revenire după declinul puternic din ultima săptămână. Analist: Având în vedere că se apropie Sărbătorile, unii investitori au vrut să plece de la masa de joc și să își ia chips-urile cu ei
scris 23 dec 2017

Bitcoin recuperează sâmbătă o parte din declinul puternic din ultima săptămână, în urma căruia moneda virtuală a pierdut peste o treime din valoare și care a readus în centrul atenției avertizările privind riscurile asociate investițiilor în criptomonede.

Cea mai cunoscută monedă virtuală a câștigat astăzi aproape 10% față de ieri, tranzacționându-se la circa 14.500 de dolari. Pe parcursul zilei, moneda s-a apropiat chiar de 15.000 de dolari.

Bitcoin a coborât sub pragul de 13.000 dolari pe unitate vineri, o depreciere de peste 35% față de maximul istoric de circa 19.800 dolari atins weekend trecut, când primele contracte futures pe bitcoin au fost admise la tranzacționare pe cea mai mare bursă din lume.

VIDEO Angajații unui cămin de bătrâni, dintr-o localitate spaniolă cu 1 din 5 locuitori șomer, au câștigat peste 10 milioane euro la Loteria de Crăciun CITEȘTE ȘI VIDEO Angajații unui cămin de bătrâni, dintr-o localitate spaniolă cu 1 din 5 locuitori șomer, au câștigat peste 10 milioane euro la Loteria de Crăciun

“Având în vedere că se apropie Sărbătorile, unii investitori au vrut să plece de la masa de joc și să își ia chips-urile cu ei. Nu aș vrea să fac o analiză prea rațională pentru că nu vorbim de o piață rațională”, spune Marc Ostwald, care se ocupă de strategie globală la London-based ADM Investor Services International, citat de Bloomberg.

Un oficial al Bundesbank, banca centrală a Germaniei, a afirmat, într-un interviu publicat astăzi de Euro am Sonntag, că zona euro nu are în plan să introduce monede virtuale oficiale și a atras atenția că investițiile în criptomonede pot provoca pierderi semnificative.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomoneda
criptomoneda
moneda virtuala
bundesbank