Goldman Sachs înființează o platformă de tranzacționare a monedelor virtuale

Goldman Sachs înființează o platformă de tranzacționare a monedelor virtuale
scris 22 dec 2017

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de pe Wall Street, vrea să înființeze o platformă de tranzacționare a monedelor virtuale, între care și bitcoin, au declarat persoane apropiate situației, citate de Bloomberg.

Intenția băncii este ca platforma să devină funcțională până la sfârșitul lunii iunie a anului 2018, dacă nu chiar mai devreme, au spus două surse.

O altă sursă a arătat că banca încă lucrează la probleme legate de securitate, precum și la modalitatea în care va deține, sau va avea în custodie activele, scrie News.ro.

Prin această inițiativă, Goldman Sachs va deveni prima bancă americană mare de la Wall Street care va deține o platofmră de tranzacționare pentru monede virtuale, ale căror fluctuații de prețuri au captat imaginația publicului, dar au ținut departe instituțiile financiare consacrate.

GRAFIC Avertisment: Cât de mult poate scădea bursa CITEȘTE ȘI GRAFIC Avertisment: Cât de mult poate scădea bursa

Deja Goldman Sachs se află printre un număr mici de companii importante care efectuează operațiuni de cliring pentru noile contracte futures pentru bitcoin oferite de operatorii bursieri Cboe Global Markets și CME Group.

Citigroup și Bank of America, de exemplu, au adoptat o politică de expectativă.

viewscnt
Afla mai multe despre
goldman sachs
monede virtuale