Belarus legalizează tranzacțiile cu monede virtuale și oferă scutiri de taxe pentru a atrage investiții străine în sector

Belarus legalizează tranzacțiile cu monede virtuale și oferă scutiri de taxe pentru a atrage investiții străine în sector
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 dec 2017

Republica Belarus a legalizat ofertele de criptomonedă și tranzacțiile cu bitcoin și alte monede virtuale, în încercarea de a atrage noi investiții străine pentru a susține economia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele fostului stat sovietic, Alexandr Lucașenko, a semnat un decret prin care sunt legalizate ofertele inițiale de criptomonedă (ICO) și tranzacțiile cu monede virtuale, inclusiv schimburile între monede virtuale și monede fiduciare, scrie Reuters.

Potrivit decretului prezidențial privind Parcul High-Tech (HTP) din Belarus, o regiune economică cu regim fiscal special, toate tranzacțiile cu monede virtuale vor fi scutite de taxe în următorii cinci ani.

GRAFIC Avertisment: Cât de mult poate scădea bursa CITEȘTE ȘI GRAFIC Avertisment: Cât de mult poate scădea bursa

Măsurile vizează atragerea investitorilor în monede virtuale și tehnologia blockchain din spatele acestora. Totodată, oferă firmelor posibilitatea de a-și susține activitatea cu banii atrași prin ofertele de monede virtuale, în condițiile în care China și alte economii au scos, sau se pregătesc să scoată, astfel de operațiuni în afara legii.

“Decretul reprezintă o realizare majoră pentru Belarus. Oferă industriei posibilitatea de a face un salt înainte, iar investitorii străini vor putea opera în Belarus în condiții comfortabile”, a spus pentru Reuters Anton Myakishev, directorul biroului Microsoft din Belarus.

Bitcoin, cea mai populară și valoroasă monedă virtuală, a coborât sub pragul de 13.000 dolari pe unitate vineri, o depreciere de peste 35% față de maximul istoric de aproape 19.800 dolari atins în weekend, când primele contracte futures pe bitcoin au fost admise la tranzacționare pe cea mai mare bursă din lume.

Bruxellesul dă undă verde propunerii prin care vor fi reglementate tranzacțiile cu monede virtuale în UE CITEȘTE ȘI Bruxellesul dă undă verde propunerii prin care vor fi reglementate tranzacțiile cu monede virtuale în UE

Vineri-după amiază, bitcoin era cotat la 13.808 dolari pe unitate, după ce anterior a atins un minim intraday de 12.504 dolari, potrivit datelor CoinDesk.

În pofida volatilității ridicate a criptomonedei și a avertismentelor repetate emise de bănci centrale și economiști din întreaga lume, investitorii continuă să parieze pe aprecierea bitcoin și a altor monede virtuale.

Potrivit lui Michael Novogratz, fost manager al fondului de investiții Fortess Investment Group și fost partener Goldman Sachs, cotația bitcoin ar putea urca până la 40.000 dolari pe unitate anul viitor, pe fondul cererii puternice.

viewscnt
Afla mai multe despre
belarus
bitcoin
tranzactii monede virtuale
legalizare
decret