Bitcoin, în creștere rapidă după ce Musk a adăugat #bitcoin la profilul de Twitter

Bitcoin, în creștere rapidă după ce Musk a adăugat #bitcoin la profilul de Twitter
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 ian 2021

Bitcoin s-a apreciat cu peste 17% vineri, după ce Elon Musk și-a actualizat profilul de Twitter cu #bitcoin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

Cotațiile au urcat brusc, până la un maxim intraday de 37.878 dolari/unitate, în decurs de numai o oră după ce șeful Tesla a adăugat #bitcoin la profil și a scris că “restrospectiv, era inevitabil”.

Prețurile au mai scăzut ulterior, iar în jurul orei 13:30 (ora României), bitcoin era cotat la 36,973 dolari, cu 11,12% peste referința de joi, potrivit datelor CoinDesk.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

Hashtag-ul și mesajul lui Musk au stârnit o serie de comentarii pe Twitter, inclusiv din partea unor analiști și traderi.

Musk, cu 43,8 milioane de urmăritori pe Twitter, a declanșat și în trecut mișcări importante în piețele de capital. Un mesaj din mai anul trecut, potrivit căruia acțiunile Tesla erau supraevaluate la prețul de 700 dolari, a dus la deprecierea acestora cu 9%, capitalizarea companiei scăzând atunci cu 13 miliarde de dolari.

În decembrie, Musk s-a interesat pe Twitter cu privire la posibilitatea conversiei unor “sume mari” din bilantul Tesla din dolari în bitcoin, într-o discuție cu un cunoscut investitor în criptomonede.

“Ar fi un eveniment important”, a comentat Christopher Bendiksen, director de cercetare la administratorul de active digitale CoinShares vineri, citat de Reuters.

Și acțiunile GameStop au beneficiat recent de pe urma mesajelor postate de Musk. Titlurile companiei s-au apreciat cu 50% marți, după ce Musk a scris “Gamestonk!” (joc de cuvinte de la GameStop și termenul “stonks” folosit pe rețele de socializare pentru acțiuni – “stocks”).

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
bitcoin
#bitcoin
cotatii
twitter
tesla
gamestop