Bitcoin prinde din nou aripi după prăbușirea Silicon Valley Bank

Bitcoin prinde din nou aripi după prăbușirea Silicon Valley Bank
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2023

Prețul bitcoin a urcat marți la 26.533 de dolari, cel mai ridicat din ultimele 9 luni, după 4 zile consecutive de apreciere în care a părut să profite de pe haosul instaurat pe piețele globale ca urmare a prăbușirii Silicon Valley Bank, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marți după-amiaza prețul bitcoin se apreciase cu 10%, atingând cel mai înalt nivel după luna iunie a anului trecut. Cea mai mare criptomonedă din lume s-a apreciat cu 7,6% duminică și 9,1% luni, scrie Hotnews.ro

Meta lansează o nouă rundă de concedieri în masă CITEȘTE ȘI Meta lansează o nouă rundă de concedieri în masă

Revirimentul bitcoin a început mai devreme în cursul acestui an după prăbușirea spectaculoasă din 2022, însă prețul criptomonedei a scăzut brusc din nou la începutul lunii martie, când a pierdut o bună parte din câștigurile înregistrate din luna ianuarie.

Investitorii individuali, mulți dintre ei adversari declarați ai Wall Street și susținători puternici ai crypto, par acum însă să se simtă puternic încurajați de prăbușirea spectaculoasă a Silicon Valley Bank vinerea trecută, aruncând sume mari pe piața criptomonedelor.

Câștigurile înregistrate în ultimele zile de bitcoin sunt cu atât mai „dulci” pentru susținătorii criptomonedelor întrucât aceștia argumentează de ani de zile că ele reprezintă o alternativă viabilă la sistemul bancar tradițional.

Alte criptomonede s-au bucurat de câștiguri comparabile, piața fiind trasă în sus ca de obicei de evoluția ascendentă a bitcoin.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
silicon valley bank