Credit Suisse a descoperit deficiențe importante în procedurile sale de raportare și control

Credit Suisse a descoperit deficiențe importante în procedurile sale de raportare și control
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 mar 2023
Credit Suisse Group a descoperit deficiențe importante în procedurile sale de raportare și control din ultimii doi ani, după ce săptămâna trecută a fost chestionată de autoritățile de reglementare din SUA. 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Banca a transmis că va lua măsuri pentru a remedia verificările ineficiente ale procesului pe care îl urmează pentru întocmirea rapoartelor sale financiare. Totuși, a precizat că declarațiile sale pentru 2022 și 2021 "prezintă în mod corect" situația sa financiară.
GRAFIC Unda de șoc din Silicon Valley ajunge și pe bursa românească. Acțiunile băncilor locale rezistă destul de bine CITEȘTE ȘI GRAFIC Unda de șoc din Silicon Valley ajunge și pe bursa românească. Acțiunile băncilor locale rezistă destul de bine

Credit Suisse a fost nevoită să amâne publicarea raportului său anual de săptămâna trecută, după ce Comisia americană pentru burse și valori mobiliare a pus sub semnul întrebării declarațiile privind fluxurile de numerar din 2019 și 2020, discuții despre care banca spune că au fost încheiate. Directorul general Ulrich Koerner încearcă să ducă la bun sfârșit o restructurare complexă în încercarea de a readuce banca la profitabilitate, un proces care riscă acum să se împotmolească, inclusiv din cauza problemelor cauzate de prăbușirea Silicon Valley Bank.

În paralel, banca a primit o "opinie negativă" emisă de firma de contabilitate PwC cu privire la eficacitatea controalelor interne. Banca a declarat că deficiențele au jucat un rol în revizuirile pe care a trebuit să le facă în urmă cu un an la unele declarații din anii trecuți. Credit Suisse a precizat că eforturile sale de a rezolva problema "ar putea necesita cheltuirea unor resurse semnificative".
viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
sec
raportare
control bancar
pwc
banci