Bitcoin s-a apreciat cu peste 4.000 de dolari într-o zi, după ce marți a coborât sub pragul de 30.000 de dolari. Și alte criptomonede recuperează puternic

Bitcoin s-a apreciat cu peste 4.000 de dolari într-o zi, după ce marți a coborât sub pragul de 30.000 de dolari. Și alte criptomonede recuperează puternic
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 iun 2021

Bitcoin urcă, miercuri, cu circa 8%, tranzacționându-se la peste 34.000 de dolari, după un început de săptămână puternic negativ.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul ore 12:30, ora României, bitcoin se tranzacționa la aproape 34.100 dolari. Moneda a atins un maxim intraday de 34.396,95 dolari, potrivit datelor CoinDesk.

Acționarii Transelectrica aprobă dividende agregate cu randament de 3% CITEȘTE ȘI Acționarii Transelectrica aprobă dividende agregate cu randament de 3%

Conform CNBC, revenirea puternică subliniază volatilitatea extremă care a caracterizat în ultimul timp piața criptomonedelor.

Și alte criptomonede înregistrează o revenire bruscă. Dogecoin crește cu circa 15%, tranzacționându-se la 0,21 dolari/unitate, iar ether urcă cu 7%, fiind la o distanță infimă de prețul de 2.000 de dolari.

Bitcoin a coborât, marți, sub pragul de 30.000 de dolari pentru prima dată de la începutul anului, extinzând corecțiile precipitate de noi măsuri pentru limitarea mineritului în China.

Cea mai cunoscută criptomonedă s-a ieftinit cu peste 10% luni, pe fondul unui val de vânzări pe piața criptoactivelor, după ce autoritățile de la Beijing au anunțat extinderea interdicției privind mineritul monedelor virtuale în provincia Sichuan, din sud-vestul țării, ordonând închiderea mai multor proiecte în regiune.

Totodată, banca centrală chineză a ordonat Alipay, cea mai mare platformă de plăți online din țară și din lume, dar și băncilor comerciale locale, să nu mai ofere servicii legate de tranzacționarea mondelor virtuale și să întrerupă accesul platformelor de tranzacționare la canalele de plată.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
dogecoin
creste bitcoin
ether
pret bitcoin