Bitcoin sare de 5.100 dolari și atinge un nou maxim istoric

Bitcoin sare de 5.100 dolari și atinge un nou maxim istoric
scris 12 oct 2017

Prețul bitcoin a depășit, joi, valoarea de 5.100 de dolari pentru prima oară de la lansarea monedei, în 2009, urcând până la 5.225 de dolari pe unele platforme.

Cea mai cunoscută criptomonedă s-a ieftinit, luna trecută, sub prețul de 3.000 de dolari, după ce autoritățile chineze au interzis schimburile cu monede virtuale pe platformele locale, iar șeful băncii americane, Jamie Dimon, a comparat ascensiunea rapidă a bitcoin cu criza lalelor din Olanda.

În jurul prânzului astăzi, bitcoin se aprecia cu 7,1% la 5.150,83 dolari, potrivit indicelui Bitcoin Price Index (BPI) calculat de CoinDesk.

Șeful celei mai mari bănci americane: Bitcoin e o fraudă. Bula se va sparge și va fi mai rău decât la criza lalelelor CITEȘTE ȘI Șeful celei mai mari bănci americane: Bitcoin e o fraudă. Bula se va sparge și va fi mai rău decât la criza lalelelor

Pe platforma Bitfinex, din Hong Kong, bitcoin a atins un maxim intraday de 5.225 de dolari. Maximul atins pe platforma OKCoin în prima parte a tranzacțiilor a fost de 5.188 de dolari.

Moneda virtuală a depășit pentru prima dată valoarea de 5.000 de dolari la începutul lunii septembrie. De la începutul anului, bitcoin s-a apreciat cu peste 440%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
maxim istoric
cotatii