Bitcoin s-a oprit brusc din scădere și crește cu 15%, chiar în ziua în care platformele de tranzacționare din China confirmă că își vor opri activitatea

Bitcoin s-a oprit brusc din scădere și crește cu 15%, chiar în ziua în care platformele de tranzacționare din China confirmă că își vor opri activitatea
scris 15 sep 2017

BTC China, OKCoin și Huobi, cele mai mari platforme de tranzacționare pentru monede virtuale din China, au anunțat că vor sista schimburile cu bitcoin și alte criptomonede din cauza înăspririi regulilor, confirmând informațiile vehiculate în presă de la începutul săptămânii. Bitcoin, care în prima parte a zilei a coborât sub pragul de 3.000 dolari, s-a oprit brusc din scădere și crește cu 15% față de referință.

BTC China va opri toate tranzacțiile începând cu 30 septembrie, în timp ce OKCoin și Huobi au anunțat că vor sista schimburile denominate în yuan până la finele lunii octombrie, indicând că tranzacțiile între monedele virtuale vor continua, potrivit CoinDesk.

Autoritățile chineze de reglementare au ordonat operatorilor platformelor de tranzacționare să informeze clienții, până la miezul nopții astăzi, că își vor întrerupe operațiunile și că nu vor mai accepta noi utilizatori, potrivit unui document semnat de agenția din Beijing care se ocupă cu monitorizarea riscurilor financiare pe internet.

Monedele virtuale se prăbușesc din cauza criticilor recente și a Chinei CITEȘTE ȘI Monedele virtuale se prăbușesc din cauza criticilor recente și a Chinei

Totodată, platformele de tranzacționare trebuie să notifice Beijingul până pe 20 septembrie cu privire la măsurile pe care le vor lua pentru a se asigura că toți clienții își vor putea retrage fondurile fără riscuri, se arată în documentul apărut pe internet și preluat de mass-media.

Deși BTC China, alături de alte câteva platforme mai mici, au anunțat că vor întrerupe toate tipurile de tranzacții, OKCoin și Huobi au declarat că nu au primit instrucțiuni să își înceteze activitatea, anunțând că vor sista doar tranzacțiile denominate în yuan.

Primele informații cu privire la interzicerea schimburilor cu monede virtuale pe platformele chineze au apărut, pe surse, la începutul săptămânii. Potrivit unor persoane familiare cu situația, tranzacțiile OTC (over-the-counter) nu vor fi vizate de măsură.

Cotațiile bitcoin și ale celorlalte criptomonede, deja afectate de anunțul recent privind interzicerea ofertelor inițiale de monede alternative (ICO) în China, au consemnat scăderi importante pe tot parcursul săptămânii, declinul fiind amplificat și de declarațiile șefului băncii americane JPMorgan Chase, Jamie Dimon, care a catalogat bitcoin drept o fraudă, comparând ascensiunea rapidă a monedei virtuale cu criza lalelelor din Olanda.

“Bitcoin e o fraudă. Este mai rău ca bulbii de lalele și nu se va sfârși cu bine”, a spus Dimon miercuri.

Indicele CoinDesk Bitcoin Price (BPI), ce urmărește evoluția bitcoin pe principalele plaforme de tranzacționare, inclusiv OKCoin, s-a corectat ieri cu 16,7% (aproximativ 650 dolari), până la 3.226,41 dolari, iar astăzi a atins un minim intraday de 2.980 dolari.

Bitcoin s-a oprit brusc din scădere în a doua parte a zilei, iar în jurul orei 19:00 era în creștere cu 14,91%, la 3.707,55 dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
china
platforme tranzactionare
monede virtuale