Bitcoin scade cu peste 7%, după noi restricții anunțate de China. Banca centrală declară ilegale tranzacțiile cu criptomonede

Bitcoin scade cu peste 7%, după noi restricții anunțate de China. Banca centrală declară ilegale tranzacțiile cu criptomonede
scris 24 sep 2021

Bitcoin se depreciază cu peste 7% în tranzacțiile de astăzi, după ce banca centrală chineză a declarat că tranzacțiile cu criptomonede reprezintă activități financiare ilegale și a interzis platformelor din străinătate să mai furnizeze servicii investitorilor din China continentală.

"Activitățile comerciale legate de monedele virtuale sunt activități financiare ilegale", a transmis Banca Populară a Chinei (BPC) într-un comunicat vineri, citat de Reuters.

Banca centrală a precizat că Guvernul de la Beijing va reprima “în mod hotărât speculațiile cu monede virtuale, precum și activitățile financiare conexe și comportamentele incorecte, pentru a proteja proprietățile oamenilor și a menține ordinea economică, financiară și socială".

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Criptomonedele nu trebuie să circule în piețe la fel ca monedele fiduciare, potrivit BPC, care a adăugat că platformele de tranzacționare din străinătate au interdicție să furnizeze servicii prin internet investitorilor din China continentală.

De asemenea, banca centrală chineză a interzis facilitarea tranzacțiilor cu criptomonede de către instituții financiare, companii de plăți și firme de internet.

Bitcoin s-a depreciat cu până la 8,4% în urma informațiilor, atingând un minim intraday de 40.944 dolari.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

În jurul orei 14:30 (ora României), cea mai cunoscută criptomonedă se deprecia cu 7% față de referința de joi, la 41.546 dolari/unitate.

Dintre monedele virtuale rivale, denumite generic “altcoins”, Ether și Litecoin consemnau un declin de circa 11%, Ripple (XRP) se deprecia cu 9%, Bitcoin Cash cu 10%, iar Dogecoin cu 8,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomonede
banca chinei
tranzactii criptomonede
restrictii monede virtuale