Rezerva Federală va începe ”în curând” să reducă achizițiile lunare de obligațiuni. Dobânzile ar putea fi majorate mai repede decât era așteptat

Rezerva Federală va începe ”în curând” să reducă achizițiile lunare de obligațiuni. Dobânzile ar putea fi majorate mai repede decât era așteptat
scris 23 sep 2021

Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a anunțat, după ședința de politică monetară, că va începe ”în curând” să reducă achizițiile lunare de obligațiuni și că majorarea dobânzilor ar putea avea loc mai devreme decât era așteptat, nouă din 18 șefi ai băncii centrale anticipând că creșterea costurilor împrumuturilor ar trebui să aibă loc în 2022, transmite Reuters.

Măsurile, incluse în cel mai recent comunicat al Fed referitor la politici, și estimările economice separate, reprezintă o declarație de politică agresivă a băncii centrale, care anticipează că inflația din SUA va fi în acest an de 4,2%, de peste două ori mai ridicată față de ținta oficială a instituției, de 2%, scrie News.ro.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Banca va acționa lent, anticipându-se că dobânda de politică monetară va urca la 1% în 2023, mai rapid față de estimarea Fed din iulie, și la 1,8% în 2024, nivel care ar fi considerat încă drept o politică monetară relaxată.

În aceeași perioadă, Fed va permite ca inflația să depășească ținta sa de 2%, în timp ce rata șomajului va reveni la minimul anterior pandemiei, de circa 3,5%.

Fed a menținut miercuri dobânda cheia la intervalul de 0%-0,25%.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Acțiunile au crescut pe Wall Street în urma informațiilor, astfel că indicele S&P 500 a închis în urcare cu 1,3%, Dow Jones Industrial cu 1%, iar Nasdaq cu 1,02%.

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerva federală
sua