Bitcoin trece din nou pragul de 40.000 de dolari

Bitcoin trece din nou pragul de 40.000 de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 iul 2021

Bitcoin a urcat din nou peste pragul de 40.000 de dolari, pe care îl mai depășise, pentru foarte scurt timp, la începutul săptămânii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pragul de 40.000 de dolari este văzut de analiștii tehnici ca un nivel de rezistență pentru prețul criptomonedei. 

Duolingo, care deține cea mai populară aplicație pentru învațarea limbilor străine, a atras 521 milioane de dolari la IPO. Evaluare de 3,66 miliarde de dolari, peste așteptări CITEȘTE ȘI Duolingo, care deține cea mai populară aplicație pentru învațarea limbilor străine, a atras 521 milioane de dolari la IPO. Evaluare de 3,66 miliarde de dolari, peste așteptări

În jurul prei 13:30, ora României, bitcoin se tranzacționa la circa 40.300 de dolari. Criptomoneda a atins un maxim intraday de 40.906 dolari, arată datele Coindesk.

Prețul urcă în contextul lichidării pozițiilor de către vânzătorii în lipsă, evoluția fiind susținută și de potențiala îngreunare a procesului de minare.

Minarea bitcoin ar putea deveni mai dificilă pentru prima dată din luna mai, când China a declarat război activității de minare. Extinderea facilităților de minare din America de Nord și mutarea operațiunilor "minerilor" chinezi în străinătate sunt factorii care ar putea face procesul de minare mai dificil, crescând puterea de procesare necesară. Acest lucru, cu impact negativ asupra ofertei de monedă, sprijină creșterea prețurilor.

Luni, bitcoin s-a apreciat puternic, pe fondul lichidării pozițiilor short de către traderi și al speculațiilor privind o eventuală intrare a gigantului american din e-comerț Amazon pe piața criptoactivelor. Moneda a depășit pentru scurt timp pragul de 40.000 de dolari, nivel de rezistență, pentru prima oară în ultimele 6 săptămâni.

Prețul a înregistrat însă corecții în tranzacțiile de marți, după ce Amazon a anunțat că nu va accepta deocamdată plățile în bitcoin.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomonede
pret bitcoin
bitcoin 40.000
minare bitcoin