Bitcoin urcă spre 1.140 dolari după ce Japonia a inclus criptomoneda în categoria instrumentelor legale de plată

Bitcoin urcă spre 1.140 dolari după ce Japonia a inclus criptomoneda în categoria instrumentelor legale de plată
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 apr 2017

Bitcoin a început în forță luna aprilie, după ce Japonia a inclus cea mai populară monedă virtuală în categoria mijloacelor de plată recunoscute legal. Criptomoneda se tranzacționează luni după-amiază la 1.137 dolari, în creștere cu 3% față de referință. În ultimele patru ședințe, prețul Bitcoin a urcat cu 9%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O nouă lege care definește monedele virtuale drept metode legale de plată a intrat în vigoare în Japonia începând cu 1 aprilie, scriu Business Insider și DCE Brief. Legea stabilește că monedele digitale sunt supuse reglementărilor japoneze din domeniul financiar și obligă platformele de tranzacționare, care vor fi supuse verificărilor anuale, să îndeplinească cerințe de capital și securitate cibernetică.

Valoarea monedelor virtuale aflate în circulație în Japonia este estimată să atingă aproximativ 9 miliarde dolari până în 2020, de la 1,7 miliarde dolari în decembrie 2015, potrivit estimărilor Fuji Chimera Research Institute.

Un start-up pentru tranzacții cu monede virtuale din Cluj a procesat schimburi de 100 milioane lei, de la lansarea din decembrie 2015 CITEȘTE ȘI Un start-up pentru tranzacții cu monede virtuale din Cluj a procesat schimburi de 100 milioane lei, de la lansarea din decembrie 2015

Anunțul privind includerea criptomonedelor în categoria instrumentelor legale de plată în Japonia a animat tranzacțiile cu Bitcoin din ultimele zile. Moneda s-a apreciat cu circa 9% în ultimele patru ședințe, până la 1.137 dolari, valoare care rămâne însă sub maximul istoric de 1.316 dolari atins pe 10 martie. Investitorii sperau că autoritățile americane din domeniul pieței de capital vor accepta la tranzacționare două fonduri pentru Bitcoin, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

De la începutul anului, prețul Bitcoin a crescut cu aproape o cincime.

Lansată în 2009, Bitcoin a devenit în doar câțiva ani cea mai populară criptomonedă din lume, în pofida lipsei unui cadru de reglementare legal și a volatilității crescute.

Potrivit unui studiu al firmei britanice de consultanță în domeniul tehnologic Magister Advisors, Bitcoin ar putea deveni, până în anul 2030, a șasea cea mai utilizată monedă din lume pentru constituirea rezervelor valutare la nivelul băncilor centrale din întreaga lume, alături de euro, dolar, lira sterlină, yen și dolarul canadian. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
tranzactii
japonia
instrumente legale plata
cotatii