Bitcoin atinge un nou maxim istoric, în așteptarea deciziei autorităților americane de astăzi privind crearea unui fond special tranzacționat la bursă

Bitcoin atinge un nou maxim istoric, în așteptarea deciziei autorităților americane de astăzi privind crearea unui fond special tranzacționat la bursă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 mar 2017

Bitcoin a atins vineri un nou maxim istoric, de 1.316 dolari, în așteptarea deciziei autorităților americane din domeniul financiar legată de înființarea unui fond de investiții pentru bitcoin, tranzacționat la bursă, informează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce a atins un nou maxim, moneda virtuală a coborât ușor, dar a rămas peste 1.200 de dolari, fiind în creștere față de ședința precedentă, potrivit datelor Investing.com.

Fitch a îmbunătățit ratingul BCR CITEȘTE ȘI Fitch a îmbunătățit ratingul BCR

SEC, Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare, decide astăzi dacă aprobă crearea unui fond de investiții pentru bitcoin tranzacționat pe piața reglementată, Winklevoss ETF ( ETF-urile sunt fonduri închise care reproduc structura unor indici). Frații Winklevoss, celebrii pentru procesul cu Mark Zuckerberg, pe care l-au acuzat că le-ar fi furat ideea care stă în spatele rețelei sociale Facebook, încearcă să lanseze acest fond de investiții încă din 2013.

Bitcoin a început anul 2017 în creștere, depășind, pe 1 ianuarie, nivelul de 1.000 de dolari, pentru prima dată de la finele anului 2013. La începutul anului trecut, bitcoin era tranzacționată la circa 435 de dolari pe unitate.

Luna aceasta, prețul unei unități bitcoin l-a depășit, pentru prima dată de la apariția monedei virtuale, pe cel al unei uncii de aur.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
fond investitii
moneda virtuala
maxim
bursa
sec
winklevoss
yuckerberg