BlackRock avertisment: Criptomonedele fac ca turbulențele bursiere din timpul crizelor financiare să pară monotone. Astfel de investiții ar trebui luate în calcul doar de cei care pot face față unor pierderi complete

BlackRock avertisment: Criptomonedele fac ca turbulențele bursiere din timpul crizelor financiare să pară monotone. Astfel de investiții ar trebui luate în calcul doar de cei care pot face față unor pierderi complete
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 sep 2021

Bitcoin, cea mai cunoscută și tranzacționată criptomonedă, este de peste două ori mai volatilă decât acțiunile în timpul celor mai severe crize financiare și de circa 7 ori mai volatilă decât acestea în perioadele „calme”, potrivit celui mai mare manager de active din lume, BlackRock.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Richard Turnill, responsabil de strategie la BlackRock, descrie criptomonedele ca fiind „puternic volatile, fragmentate, predominant neregulate și cu riscuri operaționale și de lichiditate unice”. În aceste condiții, Turnill crede că investițiile în astfel de active ar trebui luate în calcul doar de cei care pot face față unor pierderi complete.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

„Volatilitatea criptomonedelor face ca fluctuațiile de pe piața de capital din SUA din timpul crizelor financiare globale să pară aproape monotonă”, adaugă Turnill.

Potrivit unei analize a BlackRock, volatilitatea anualizată, calculată de baza volatilității zilnice realizate, este de 70% în cazul bitcoin, în timp ce, pentru acțiunile americane, acest indicator a fost de 30% în timpul crizei financiare din 2008-2009 și se situează la 10% în condiții normale.

Celelalte două criptomonede majore sunt chiar mai riscante. Ether, a doua criptomonedă ca valoare de piață totală, are o volatilitate anualizată de circa 150%, iar Ripple, aflată pe locul al treilea, se apropie de 180%. Astfel, volatilitatea acestora este chiar și de 15 ori mai mare decât cea a acțiunilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomonede
blackrock
volatilitate
ether
ripple