Bloomberg: Euro devine tot mai atractiv pentru investitorii care caută plasamente sigure

Bloomberg: Euro devine tot mai atractiv pentru investitorii care caută plasamente sigure
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2017

Moneda unică europeană, care acum câțiva ani era aproape echivalentă cu instabilitatea politică, iar existența ei era pusă în pericol de riscurile economice, a devenit în prezent atractivă pentru investitorii care caută plasamente sigure, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Atractivitatea euro se datorează parțial interesului investitorilor care renunță la plasamentele riscante, dar și optimismului în creștere al acestora referitor la creșterea economică și inflația scăzută din Europa, chiar dacă Banca Centrală Europeană (Bce) nu se grăbește să retragă măsurile de stimulare, scrie News.ro.

”Europa devine o destinație atractivă pentru a-ți pune banii să lucreze. Este în mod sigur cazul investitorilor pe termen mediu, care sunt mai sensibili la tendințele politice și ciclurile economice”, a spus Viraj Patel, a analist la banca ING în Londra.

Eurobank a înregistrat pierderi din 15 milioane de euro în T3 din cauza cheltuielilor legate de vânzarea Bancpost CITEȘTE ȘI Eurobank a înregistrat pierderi din 15 milioane de euro în T3 din cauza cheltuielilor legate de vânzarea Bancpost

În timp ce investitorii nu anticipează că BCE va crește dobânzile cel puțin până în 2019,  analiștii apreciază că îmbunătățirea indicatorilor macroeconomici de pe continent este tot mai greu de ignorat, atunci când evaluezi euro în raport cu alte monede importante.

Dobânzile europene se află încă aproape de minime record, dar euro a urcat peste pragul cheie de 1,2 dolari pe unitate. Dar în spatele acestei aprecieri se află conștientizarea faptului că BCE ar putea în curând să rămână fără argumente pentru menținerea măsurilor de stimulare.

Reprezentanții BCE ar putea ajunge și ei la această concluzie. Președintele BCE Mario Draghi a afirmat vineri că în curând ar putea avea loc o accelerare a creșterii salariilor, contribuind la revenirea inflației mai aproape de ținta băncii centrale de aproape 2%.

Comentariile lui Draghi le reflectă pe făcute de Yves Mersch, membru în board-ul executiv al BCE, care a spus că piețele nu ar trebui să se aștepte la o nouă prelungire a măsurilor de stimulare dincolo de septembrie 2018.

Euro a crescut cu 1% în această săptămână, cel mai mult după data de 8 septembrie. Analiști intervievați de Bloomberg anticipează că euro se va aprecia până la 1,22 dolari pe unitate în 2018 și la 1,25 dolari pe unitate în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
plasamente