BRD a încheiat un nou acord de garantare cu Fondul European de Investiții

BRD a încheiat un nou acord de garantare cu Fondul European de Investiții
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 oct 2019

BRD Groupe Société Générale a anunțat că a încheiat un nou acord de garantare cu Fondul European de Investiții (FEI), prin intermediul căruia pune la dispoziția IMM-urilor din România finanțări - credite de investiții și credite pentru capital de lucru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creditele acordate în cadrul acestui program beneficiază de garanție FEI în proporție de 60% din valoare și pot fi folosite pentru finanțarea activității curente pe termen mediu (credite revolving și non-revolving) pentru asigurarea capitalului de lucru atât pentru activități noi, cât și pentru activități existente. În plus, creditele pot fi utilizate și pentru finanțarea investițiilor pe termen lung (credite non-revolving), scrie News.ro.

Blue Air pregătește obligațiuni de 50-60 milioane euro și o posibilă listare la bursă CITEȘTE ȘI Blue Air pregătește obligațiuni de 50-60 milioane euro și o posibilă listare la bursă

Valoarea totală a facilităților acordate unui IMM în cadrul Programului Inițiativa pentru IMM-uri, calculate la nivel de grup, este de 22,7 milioane lei, cu respectarea pragului maxim permis privind ajutorul de minimis (maximum 200.000 euro, în echivalent lei, respectiv 100.000 euro în cazul întreprinderilor care desfășoară activitate în domeniul transportului rutier, pe o perioadă de 3 ani fiscali consecutivi).

Excepție fac creditele care îndeplinesc criteriile specifice Programului Orizont 2020, pentru care valoarea cumulată a creditelor nu va depăși echivalentul în RON a 7,5 milioane euro. Nivelurile marjelor variază între 2,35 și 5,4 puncte procentuale peste Robor 3M, în funcție de profilul solicitantului și destinația creditului.

De la lansarea instrumentului financiar și până în prezent, BRD Groupe Société Générale a finanțat, cu o valoare cumulată a creditelor de aproximativ 60 milioane lei, peste 200 de IMM-uri care activează în diferite domenii de activitate precum comerț, producție, transporturi, servicii medicale, de arhitectură, producții cinematografice, etc.

Tranzacțiile beneficiază de sprijinul Uniunii Europene prin programul Inițiativa pentru IMM-uri, finanțat de Uniunea Europeană, prin FEDR și Horizon 2020, și de către Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții.

BRD - Groupe Société Générale operează o rețea de 699 de unități. BRD ocupă o poziție importantă pe piața românească a cardurilor, cu aproximativ 2,4 milioane de carduri și o rețea de acceptare de aproximativ 27.000 POS-uri și aproape 1.600 ATM-uri. Activele totale ale băncii erau, la finalul lunii iunie 2019, de 55 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
brd
fondul european de investiții