Bugetarii greci intră în grevă pentru o zi, protestând împotriva reformelor. Zborurile către și dinspre Atena au fost anulate

Bugetarii greci intră în grevă pentru o zi, protestând împotriva reformelor. Zborurile către și dinspre Atena au fost anulate
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2016

Zborurile către și dinspre Atena vor fi anulate joi, iar serviciile la birourile administrațiilor locale și fiscale vor fi perturbate, deoarece bugetarii intră în grevă pentru o zi, în semn de protest față de reforma pensiilor și a sistemului de impozitare, cerută de creditorii externi ai Greciei, relatează Ekathimerini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul de stânga vrea să finalizeze rapid procesul de reformă, pentru a putea începe negocierile de restructurare a datoriei. Executivul încearcă astfel să convingă populația că sacrificiile făcute în 6 ani de austeritate încep să dea rezultate.

Profesorii, medicii, controlorii de trafic aerian și pensionarii se vor alătura grevei de 24 de ore convocată de cea mai mare uniune sindicală a bugetarilor, ADEDY. Ei se vor strânge, începând cu ora locală și a României 11.00, în centrul Atenei, arată news.ro.

Salariile vor fi majorate mai mult pentru bugetari prost plătiți, Guvernul nu are în calcul o creștere a salariului minim peste 1.250 lei. Anul viitor-înghețare CITEȘTE ȘI Salariile vor fi majorate mai mult pentru bugetari prost plătiți, Guvernul nu are în calcul o creștere a salariului minim peste 1.250 lei. Anul viitor-înghețare

"Putem să îi oprim", scrie pe un banner instalat de ADEDY în piața Syntagma din capitala elenă. "Nu vom permite aceste politici nepopulare", scrie pe un altul.

ADEDY reprezintă circa 500.000 de angajați din sectorul public și de pensionari, dar rata de participare la manifestațiile organizate de uniunea sindicală este, de regulă, destul de scăzută.

EXCLUSIV Bugetarii vor fi promovați și premiați în funcție de cât de amabili și loiali sunt la muncă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Bugetarii vor fi promovați și premiați în funcție de cât de amabili și loiali sunt la muncă

Inspectorii troicii de creditori ai Greciei – Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană, Mecanismul European de Stabilitate și Fondul Monetar Internațional – au ajuns la Atena săptămâna aceasta, pentru a revizui progresele privind reformele și măsurile fiscale.

Însă  dezacordurile dintre creditori privind gradul de consolidare fiscală pe care trebuie să îl impună Atena, pentru a acoperi un deficit estimat la 3% de UE și la 4,5% de FMI, precum și cu cât ar trebui redusă datoria Greciei, au umbrit discuțiile.

Premierul Alexis Tsipras, care are o majoritate parlamentară fragilă, și-a luat angajamentul să reducă anul acesta cheltuielile pentru pensii cu 1% din Produsul Intern Brut, echivalentul a 1,8 miliarde de euro.

20% din angajați sunt dispuși să-și vândă parolele de la locul de muncă CITEȘTE ȘI 20% din angajați sunt dispuși să-și vândă parolele de la locul de muncă

Reticent să îi vizeze din nou pe cei 2,7 milioane de pensionari ai țării, ale căror venituri au fost reduse de 11 ori în ultimii cinci ani, Tsipras a optat pentru o creștere a contribuțiilor sociale plătite de angajați, fermieri și de reprezentanți ai profesiilor liberale. Printre aceștia din urmă se numără avocații, care nu au mai luat parte la procese în ultimele săptămâni.

Guvernul trebuie să prezinte și o reformă amplă a sistemului de impozitare și taxare, pentru a crește încasările la bugetul de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
greva
reforma