Bursa de la București a trecut pe scădere după două ore de tranzacționare

Bursa de la București a trecut pe scădere după două ore de tranzacționare
scris 20 dec 2018

Bursa de Valori București (BVB) a trecut joi pe scădere după două ore de tranzacționare, cu un minus de 2,2%. Compania de stat Romgaz este la -6,9%, iar Fondul Proprietatea la -2,6%.

Miercuri, BVB a închis ziua de tranzacționare cu una dintre cele mai mari scăderi la nivel global, 11,21%. Banca Transilvania, -19,9%, BRD, -16,6%, și OMV Petrom, -12,97%, s-au numărat printre marii pierzători ai zilei, scrie News.ro.

Bloomberg: Taxa pe lăcomie din România le reamintește băncilor de riscurile din Europa de Est CITEȘTE ȘI Bloomberg: Taxa pe lăcomie din România le reamintește băncilor de riscurile din Europa de Est

Joi, BVB se afla pe verde după prima oră de tranzacționare, dar a trecut pe scădere după două ore, până la -2,2%.

Romgaz, -6,9%, Fondul Proprietatea, -2,6%, Electromagnetica, -10%, SIF Banat Crișana, -4,33%, și Digi Communications, -3,97%,  aveau printre cele mai mari scăderi după două ore de tranzacționare.

Marți, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că participanții la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen pe bază de cerere, începând de anul viitor, după minimum 5 ani de participare.

Activele estimate la final de 2018, administrate de Pilonul II și Pilonul III, sunt de 10,9 miliarde de euro. Din total active, aproape 20% sunt investite în acțiuni listate.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
scadere